Home / archiefcentraal / olst in transitie gaat naborrelen

olst in transitie gaat naborrelen

Tijdens een drukbezochte avond in het Holstohus inventariseerde Olst in Transitie samen met gastspreker Freek de Jonge afgelopen maand wat er aan ideeën en wensen borrelt in Olst, om het dorp en omgeving duurzamer en veerkrachtiger te maken.

De vraag, hoe vervolgens van borrelen naar bruisen te komen, werd door de 120 deelnemers beantwoord met tal van suggesties en ideeën. Een groot deel van hen gaf aan, actief mee te willen werken de komende tijd aan de realisatie.

Themagewijs
Olst in Transitie organiseert daarom een reeks Naborrel-sessies, waarin themagewijs ideeën worden uitgewerkt naar concrete projecten en andere activiteiten. Iedereen is welkom om deel te nemen, ook als je nog niet bij Olst Borrelt aanwezig kon zijn.

De avond over Anders Consumeren & Lokale Economie vindt plaats op 13 december, in de Bovenzaal van De Bastiaan, Kerkplein 3 te Olst.

Programma
Voor wie nog onbekend is met het werk van Olst in Transitie, start de avond met een korte introductie. Die wordt meteen in het kader van het thema van de avond geplaatst: consuminderen, ruilen, delen, hergebruik en reparatie, en hoe dat alles zou passen in een lokaal sterkere economie. Ook de al rond dit thema door Olst in Transitie verzamelde ideeën komen daarbij langs. Dit wordt gevolgd door een creatieve brainstorm over hoe een duurzame samenleving in Olst er in de toekomst uit kan gaan zien. Vervolgens worden ideeën die daar uit voortkomen uitgewerkt tot concrete actieplannen.

De avond op 13 december vindt plaats in de ruimte boven de bibliotheek in het Holstohus en start om 20:00 uur. Koffie en thee staan klaar vanaf 19:45 uur. Deelname is gratis, maar donaties zijn altijd welkom.

Meer informatie is te krijgen via www.olstintransitie.nl , de Facebookpagina OlstInTransitie of via olst.in.transitie@gmail.com.

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.