olst denkt volop mee over muurschildering holstohus

Tot 1 november kon iedereen ideeën aandragen. Via de mail en Facebook kwamen ongeveer tien inzendingen binnen bij FABRIEKFANATIEK, het ontwerpbureau dat samen met ut Huus inwoners van Olst-Wijhe opriep om mee te denken over de muurschildering. Daarnaast heeft het ontwerpbureau met twee artitec-klassen – in totaal zo’n 40 leerlingen – van de Capellenborg in Wijhe drie dagen gewerkt.

Tijdens die workshop tekenden de studenten de natuur en de gebouwen in en rondom Olst. De leerlingen hebben verschillende manieren van het werken in lijn en vlak geleerd en de ontwerpen omgezet in een ‘paint by number’-ontwerp. Daarbij was er ruimte voor nieuwe ideeën en eigen onderwerpen rondom Olst en de muurschildering in het Holstohus.

“We werkten in de klas en langs de IJssel”, vertellen Melle en Anouk van het ontwerpbureau. “Voor het huiswerk hebben de studenten in Olst getekend op straat. Dit resulteerde in meer dan 150 tekeningen en ontwerpen die als uitgangspunt voor het ontwerp in het Holstohus gaan dienen.”

Plek van betekenis

Ook vanuit Overkempe hebben mensen meegewerkt. “Samen zijn we de straat op gegaan. De mensen van Overkempe hebben interviews afgenomen en de inwoners van Olst gevraagd welke plek voor hun van betekenis is. We hebben ook foto’s met ze gemaakt van deze plekken, aangevuld met plekken die voor henzelf belangrijk zijn. Later hebben ze deze plekken uitgewerkt in schilderijen. Hier hebben ze ook persoonlijke verhalen bij geschreven.”

De watertoren, het gemeentehuis en de Olba-toren kwamen vaak terug, maar ook het huis van een lieve oma of een gezellig café. Bij de inzendingen zaten foto’s van iemands ‘lievelingsstukje IJssel’ of een schilderij in de huiskamer geïnspireerd op Olst. De kinderen tekenden het bedrijf van hun vader, de Plus-supermarkt en de Action. En zo heeft een deelnemer vanuit Overkempe de dierenwinkel getekend. Een belangrijke winkel omdat ze hier wekelijks voer voor haar poes komt halen.

FABRIEKFANATIEK en ut Huus zijn enthousiast over de inzendingen. “We zijn er heel erg blij mee! Met al deze prachtige input kunnen wij een fraai ‘paint by number’-schilderij ontwerpen die we samen met Olst in december gaan inkleuren!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.