nieuwe verkeersborden winkelcentrum raalte kloppen nog niet

Het had – een understatement – nog wel wat voeren in aarde, die entreeborden. Er stond iets als ‘je mag er niet fietsen als de meeste winkels open zijn’. Maar aan de buitenkant kun je niet zien of de meeste winkels open zijn. Met wisselende sluitingstijden op maandagen en tussen de middag is daar ook geen pijl op te trekken. En dan heb je het nog helemaal niet over ‘de meeste’. Is dat 50% plus één? Een knappe agent die dat bijhoudt.

Maar Raalte wilde niet veranderen. Het werd – althans daar had het alle schijn van – een soort prestigekwestie tussen ambtenaren en Hans de Kort, die de tekst van die borden op de politieke agenda kreeg. Maar goed, de aanhouder won, niet in de laatste plaats omdat die aanhouder gewoon gelijk had.

Maar nu is het nog niet goed, zo werden we getipt. Er staat wel helder wanneer je er mag fietsen en – belangrijker – wanneer niet. “Maar het was nadrukkelijk de bedoeling dat je er niet mag bromfietsen. Daarom dat symbool van de fiets. Maar in de wet staat het symbool voor de fiets voor de handeling van fietsen én die van snorfietsen. Wettelijk mogen fiets en snorfiets namelijk hetzelfde.

Het lijkt ons het makkelijkst de bepaling aan te passen en snorfietsen toe te gaan staan. Dat is makkelijker dan de borden te vervangen. Kost geld, maar ook: voor je het weet staat er dan weer wat anders verkeerd. Tot die tijd kunnen snorfiefsers beter maar niet bekeurd worden. Daar krijg je alleen maar gezeur van.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.