nieuw heeten verliest koppositie na verlies tegen marienheem

Harold Sneller, de oefenmeester van Nieuw Heeten, was teleurgesteld maar vond de uitslag wel terecht. “Het was van onze kant onder de maat, we zijn nauwelijks aan voetballen toegekomen. We zijn afgestraft op twee persoonlijke fouten. Dat kan gebeuren maar als je eens een keer niet in de wedstrijd zit dan moet je er voor zorgen dat je alsnog een gelijkspel behaalt. We hebben het zelf gedaan.” Met de persoonlijke fouten doelt Sneller op een verkeerde terugspeelbal op de keeper die onderschept kon worden en een fout in de opbouw. Beide fouten werden Nieuw Heeten fataal.

Sneller had niet verwacht om de koppositie kwijt te raken aan Raalte. “Het ligt dicht bij elkaar, maar we moeten het echt zelf doen. In deze fase van de competitie moet je blijven voetballen. Vandaag speelden we te snel de lange bal. Dat kunnen we goed, maar het werkt niet als er twee grote centrale verdedigers tegenover je staan.

De trainer van tegenstander Mariënheem, Dave Kok, was uiteraard wel content met de uitslag, maar blijft ook realistisch: “Ik wil niet spreken van een stunt. De eerste zes ploegen staan redelijk dicht bij elkaar, dus iedereen kan van iedereen winnen. Maar vandaag waren we gewoon beter dan Nieuw Heeten.” Na een mindere reeks met onder andere een verliespartij tegen FC RDC en een gelijkspel tegen Sallandia, ziet Kok de overwinning van zondag vooral als het doorbreken van een negatieve spiraal. “Als trainer hoop je natuurlijk dat de spelers het goed oppakken en dat is vandaag gelukt. Daar moet ik ze een groot compliment voor maken.

“Als wij voor de rust met 2-0 of 3-0 voor staan dan mag Nieuw Heeten niet klagen”, vervolgt Kok. “Eerst ging een bal via de onderkant van de lat weer terug het veld in en daarna komen we nog twee keer in een 1-tegen-1-situatie met de doelman van Nieuw Heeten. En aan de andere kant hebben we geen kans weggegeven. Ik had wel het gevoel dat wij het overwicht op het veld zouden gaan uitdrukken in doelpunten. Dat gebeurde na de rust gelukkig ook. Het zou absoluut onterecht zijn geweest als Nieuw Heeten hier één of meer punten zou hebben gehaald.

Volgende week zondag wacht voor Mariënheem het restant van de wedstrijd tegen Go Ahead Deventer. Deze wedstrijd werd enkele weken geleden gestaakt wegens wanordelijkheden. In de resterende minuten moet de ploeg van Kok een 4-3 voorsprong zien te verdedigen. Dave Kok: “Het is onze taak om de punten hier te houden zodat we op 20 punten komen. Maar we gaan dat wel proberen met aanvallend voetbal te doen.” De aftrap is zondag om 14.00 uur.

Nieuw Heeten is aankomend weekend wel vrij en speelt pas op zondag 27 november de eerstvolgende competitiewedstrijd op Sportpark De Belte tegen V en L. Ook die wedstrijd begint om 14.00 uur.

Alle uitslagen in de klasse 5G van zondag 13 november:
Mariënheem – Nieuw Heeten 2-0
Wesepe – Terwolde 1-1
SDOL – FC RDC 0-0
Go Ahead Deventer – Sportclub Deventer 1-3
Sallandia – Koninklijke UD 1-1
V en L – Raalte 1-2

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.