nieuw heeten behoudt ongeslagen status in thuiswedstrijden door late goals

De laatste vijf minuten bleken beslissend in de wedstrijd Nieuw Heeten – V en L die gespeeld werd in de klasse 5G. Doelpunten in de 86e en 88e minuut zorgden voor de 2-0 overwinning voor Nieuw Heeten. Mede door puntverlies van Raalte neemt Nieuw Heeten de koppositie over.

Door de winst heeft de ploeg van trainer Harold Sneller thuis nog altijd niet verloren. De eerste competitiewedstrijd tegen Wesepe eindigde weliswaar in een 1-1 gelijkspel, maar daarna werd er wel gewonnen van Go Ahead Deventer (4-0), Raalte (2-1), SDOL (4-0) en zondag dus ook van V en L (2-0).

Trainer Harold Sneller van Nieuw Heeten spreekt over de wedstrijd: “Nieuw Heeten was in voetballend opzicht de bovenliggende partij. V en L zakte ver in en liet ons het spel maken. Tot aan het strafschopgebied speelden we goed, maar we hadden moeite om kansen te creëren. Als we de kans hadden om op doel te schieten, werden we besluiteloos. Aan de andere kant kreeg V en L slechts één grote kans uit een standaardsituatie, maar die lieten ze onbenut. Nieuw Heeten domineerde verder het spel. Ik ben blij dat we aan het voetballen toekwamen gezien het grote aantal spelers dat afwezig was. De tweede helft hebben we met dezelfde druk naar voren kunnen voetballen. Dat resulteerde in de 86e minuut in een doelpunt na een vrije trap. En in de 88e minuut zetten we een goede aanval op wat we daarna goed hebben uitgespeeld. De laatste wedstrijden was het veldspel ondermaats, maar dat was vandaag wel goed. En dat we de wedstrijd in de slotfase beslissen en daardoor bovenaan staan maakt het alleen maar mooier.”

Het programma van de top 3 in de klasse 5G tot de winterstop ziet er als volgt uit:

Zondag 4 december, 14.00 uur:
Wesepe – Nieuw Heeten
Mariënheem – Raalte
Go Ahead Deventer – Terwolde

Zondag 11 december, 14.00 uur:
Nieuw Heeten – FC RDC
Raalte – Wesepe
Terwolde – Sallandia

Alle uitslagen in de klasse 5G van zondag 27 november:
Sportclub Deventer – SDOL 7-3
Nieuw Heeten – V en L 2-0
Raalte – Sallandia 0-0
FC RDC – Go Ahead Deventer 10-5
Terwolde – Mariënheem 2-0
Koninklijke UD – Wesepe 3-2

De tussenstand in de klasse 5G ziet er als volgt uit:

PositieTeamGespeeldPunten
1Nieuw Heeten1123
2Raalte1122
3Terwolde1121
4FC RDC1119
5Mariënheem1118
6Wesepe1116
7SDOL1116
8Sportclub Deventer1116
9Sallandia1112
10V en L1111
11Go Ahead Deventer115
12Koninklijke UD115

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.