natuurlijk huus druk bezocht tijdens duurzame huizen dag

De dag is altijd kort na de open huizen-dag van makelaars, maar in dit geval is het niet de bedoeling kijkers over te halen tot koop, het is de bedoeling dat kijkers inspiratie opdoen zelf in hun huis ook duurzame aspecten toe te voegen.

Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus: “Die gedachte komt overeen met ons doel. We willen anderen graag laten zien hoe wij ons leven op een natuurlijke manier leiden. Gezien de bezoekers vandaag, die werkelijk uit het hele land kwamen, zelfs uit Duitsland, zijn steeds meer mensen daar ook in geïnteresseerd. We hebben ons huis zo ingericht dat het niet alleen duurzaam en ecologisch is, zoals wij het doen is het ook haalbaar en logisch. Die kant van ‘natuurlijk’ verrast mensen tijdens excursies vaak. Duurzaam leven is helemaal niet ingewikkeld, maar je moet wel een beetje nadenken over de keuzes die je maakt.”

Toen ’t Natuurlijk Huus in 2008-2009 gebouwd werd, was het nog een hele zoektocht overal de meest natuurlijke oplossing voor te vinden, “maar inmiddels is de bouwwereld aardig ingesteld op de steeds groter groeiende wens voor ecologische producten. Iedereen kan het nu doen. Daarom hebben we op dit soort dagen onze bouwbegeleider Herman Harms er ook altijd bij. Wij kunnen bijvoorbeeld wel vertellen dat bouwen met strobalen makkelijk kan, maar Herman kan dat ook technisch ondersteunen.”

Harms vertelde in de vergader- en excursieruimte van ’t Natuurlijk Huus ook over de plannen van de BV Natuurlijk om op de markt te komen met een twee onder een kap-woning met de nadruk op gezond wonen. Binnenkort komt daar meer informatie over naar buiten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.