Home / archiefcentraal / natuurbericht probeer maar eens vogels te spotten in de mist

natuurbericht probeer maar eens vogels te spotten in de mist

Sjaak Bruggeman: “Je ruilt je warme wollen deken in voor een deken van mist. Dat was niet de bedoeling, maar ja, het was een ker te verwachten.”

“Het is mistig vanmorgen en wel een buis kouder. Het zwarte hek staat open. Dat betekent dat de brandrode runderen zijn afgevoerd naar de warmte van de potstal. Een hardloper begint aan zijn rondje Boetelerveld en heeft nu vrij baan. Nog één keer snuif ik de lucht en de geur van koeienvlaaien op.

Gelukkig heb ik de laarzen aan want het pad is glibberig en zit vol knipgaten. Op de vogeltrektelpost merk ik lichte irritatie bij mijn vogelvrienden vanwege het slechte zicht. Er is hoorbare vogeltrek van ganzen, kramsvogels, koperwieken en veel ander klein spul. Het tellen en op naam brengen van al dat moois gaat vanmorgen helemaal de mist in. Voorlopig moeten we het doen met het krentenboompje…”

Lees ook

‘Jackie en Oopjen’ en ‘Emma’ in Holstohus

OLST – Het Filmhuis Olst toont vrijdag 24 september na een lange corona-onderbreking weer twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.