Home / archiefcentraal / natuurbericht nee deze hond hoeft niet aangelijnd die luistert goed

natuurbericht nee deze hond hoeft niet aangelijnd die luistert goed

Sjaak Bruggeman ging deze ook op pad. Zijn natuurbericht:

“Vallende bladeren, mooie luchten en wijde verten op mijn wandeling. Het zonnetje doet zijn best en een paar blije kooikerhondjes rennen mij tegemoet. Het zandpad is droog, toch zijn de honden smerig en kliedernat. Aangelijnd hoeft niet, volgens de amazone op het ranke paard, want ze luisteren goed. Kooikerhonden zijn goede gezelschapshonden maar ook altijd al prima jagers geweest. Die mooie blauwe ogen, ik vertrouw het niet… 

Verderop maak ik plaats voor de schaapskudde. Met gezwinde spoed gaat het richting schaapskooi. De herderin vertelt dat de schapen onderweg niet teveel eikels mogen opnemen. Ze verdragen deze lekkernij maar met mate. Bij teveel van het goede kunnen er tekorten aan eiwitten en ijzer ontstaan met in het ergste geval verlammingsverschijnselen tot gevolg. Snel moet ze gaan, achter de kudde aan. Die mooie blauwe ogen, ik geloof het direct…

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.