natuurbericht ga eens gewoon lekker een stukje wandelen

Dat hierboven, dat schrijft Sjaak Bruggeman. En dat hierna ook.

Zittend aan de watergang bij de uitstroomzijde van een lange duiker observeer ik een honderdtal schrijvertjes. Deze over het water dansende draaikevertjes bewegen zich in de luwte van het uitstromende water. Dan word mijn aandacht afgeleid…

In de verte word de jager in de gelegenheid gesteld met één welgemikt schot een haas af te schieten. Het tweede schot is beter maar nu draait de haas enkel pijnlijke rondjes. Gelukkig verschijnt al snel de hond die zorgt voor het onvermijdelijke. 

De instroomzijde van de duiker bevind zich zo’n vijftig meter verderop en komt uit in de vijver van het parkachtige bos. De wereld ziet er ineens heel anders uit. Het grauwe heeft plaats gemaakt voor een oase van rust met warme, sprankelende kleuren. Het lijkt wel herfst, het is herfst, herfst op zijn allermooist….

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.