met zn allen max verstappen kijken

Café De Herberg in Ommen is al 22 jaar dé ontmoetingsplaats voor F1-fans uit het Vechtdal. 2016 is een racejaar waar ze de afgelopen 21 jaar alleen maar van konden dromen. Tijdens iedere race met Verstappen die wordt bekeken op het speciaal aangeschafte grote scherm, barst het café nu uit z’n voegen door de fanatieke sportbeleving van de kijkers.

Ze zijn verdeeld in onder meer de Ferrari-hoek en de Mercedes enclave, en steken elkaar de loef af. Maar vanzelfsprekend zijn ze met gepaste trots verenigd bij de gepeperde en ‘loeigoeie’ acties van Max Verstappen bij Red Bull. De door Max opgeschudde F-1 gemoederen -discussie over spelregels op scherp- en een onderlinge competitie, staan garant voor veel figuurlijk wapengekletter.

Een machtige sfeer kortom, waarbij de echte liefhebbers hoe verschillend ook, prima door één deur kunnen en de laatste Grand Prix van uitzonderlijk racejaar 2016 extra speciaal willen maken.

Op 27 november, 13:45 uur, een kwartier voor de laatste race die in Abu Dhabi wordt gereden, wordt een Mega Max Verstappen Tribute onthult. Door wie? Dat blijft nog even geheim. Het is een olieverfschilderij van 3,5 x 1,50 dat het verhaal vertelt van Max’ eerste overwinning op het Circuit van Catalunya, van de hand van de lokale kunstenaar Vincent van de Vechte. Hiermee hebben de Vechtdaller F1-fans in De Herberg hun heiligdom, zoals Olympiërs hun Heineken House.

En dan moet de race nog gaan beginnen…met kleurrijk ’33’-gebak en bier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.