lemele kansloos in schimmenspel

Riny Jansen had wederom lastig huiswerk te doen. Steunpilaar Henri ten Kleij moest vanwege fysiek ongemak afhaken, waardoor Michiel Grefelman mocht opdraven. De normaliter in het tweede acterende verdediger deed dat heel aardig, maar het kwalitatieve verschil tussen de bezoekers en de thuisclub was simpelweg te groot.

Misschien had Lemele in de wedstrijd kunnen groeien, maar voorwaarde is dat eerst de nul op het scorebord gehandhaafd blijft. Welnu, die flitste al in de derde minuut van nul naar een. Voor de bezoekers uit Hengelo welteverstaan. Door niets of niemand gehinderd mocht rechtsback Rinze Wilmink de bal ontvangen, opstomen en een afgemeten voorzet loslaten op ‘de plaat’ van Jip Ruinemans. Die kopte tegendraads in en het eerste werk voor Ruan Weelink bestond uit de Derby Star uit het net plukken.

Het is maar een idee, maar wat korter dekken kan geen kwaad ben je geneigd te denken. Zo niet de afweer van de thuisclub. Nog voor er een kwartier op de klok stondbereikte een ‘lange afstandraket’ van Sil Robers Marvin de Leeuw. Zo vrij als God in Frankrijk maakte de rappe buitenspeler nog een paars tussenpasjes en schoof daarna het leer simpel langs Weelink in het net. Pas in het laatste kwartier voor rust liet Lemele de tanden zien. Thomas van Leusen scoorde tegen, maar deed dat in buitenspelpositie.

Arbiter Steen nam het vlagsignaal van zijn assistent Hagreis uit Hengelo over. Kort na rust ging het duel definitief op slot. De immer gedreven Steven Warmelink ging na de thee nadrukkelijk op zoek naar de aansluiting. Het verlaten van de verdedigende stelling kwam hem duur te staan. Bryan Schepers kon recht door het hart van de defensie vrij afgaan op Weelink, die werd uitgekapt en het nakijken had. Ook de vierde dreun bleef niet lang uit. Amper te zien, zelfs trainer Rutger Kats keek steunzoekend achterom, “alweer Bryan toch?” Om na bevestiging de duim in de lucht te steken, “oké Bryan!”

Nadat de score naar 0-4 was getild, was het ‘over en uit’. ‘De school’ was een maatje te groot. Een eretreffer dan maar. In de slotfase was Ronald Lammerink er dicht bij, maar het engeltje op de lat koos de zijde van doelman Jeroen Kok. Nee, het eind van de lijdensweg lijkt nog lang niet in zicht.

In 3D blijft Lemele hekkensluiter, met een punt uit elf duels.    

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.