leeft de pietendiscussie wel in salland

Vandaag liet de Sint zich zien in Raalte, Heeten en Heino. Zijn gevolg was, zoals ieder jaar, zwart geschminkt. Dat leverde vooral reacties op als: ‘Allemaal zwart zoals het hoort’, ‘Mooi dat hier wel echte zwarte pieten zijn’ en ‘Dikke pluim voor Raalte. Zwarte pieten’.

Echte tegenstand leek niet aanwezig. Niet bij de intochten en weinig op sociale media. Niet dat dat per se moet, maar het is toch opmerkelijk dat een discussie die heel het land op zijn kop lijkt te zetten hier nauwelijks gevoerd wordt. Ja, er zijn voorstanders van roetveegpiet of andere kleurtjes, maar tot echte – verbale – confrontaties komt het niet.

Ligt dat aan het feit dat hier in het oosten simpelweg minder gekleurde Nederlanders wonen dan in de randstad en dat daarom de discussie hier minder leeft? Zit het hem in het feit dat trends zich sowieso vaak ontwikkelen in het westen en vervolgens overwaaien naar onze regio’s? Of kunnen we hier gewoon nóg slechter omgaan met verandering?

Vertel het ons maar eens.

Meer foto's