lagere zorgkosten voor inwoners gemeente raalte

Bijdrage aan Wmo-voorzieningen lager
Voor Wmo-voorzieningen zoals hulp bij het huishouden, woningaanpassingen en begeleiding en dagbesteding betalen inwoners een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage is afhankelijk van het inkomen en het vermogen van het huishouden. Door een maatregel van het Rijk wordt de maximale bijdrage voor iedereen lager. De gemeente Raalte heeft hierop een aanvulling gedaan, waardoor de eigen bijdrage voor meer inwoners van de gemeente extra verlaagd wordt.

Eenpersoonshuishoudens met de laagste maximale eigen bijdrage betalen nu nog €19.40 per vier weken en meerpersoonshuishoudens €27.80. Dit wordt voor beide groepen een eigen bijdrage van €14,80 per vier weken. Meerpersoonshuishoudens onder de AOW-gerechtigde leeftijd met een verzamelinkomen lager dan € 35.000 hoeven geen eigen bijdrage meer te betalen.

Het CAK voert deze maatregel uit en mensen hoeven hier dus niets voor te doen.

Aantrekkelijke collectieve zorgverzekering
Voor mensen met een laag inkomen (tot 110% bijstandsnorm) wordt de uitgebreide dekking in de collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis Achmea nog aantrekkelijker gemaakt. Wanneer zij veel gebruik maken van zorg is juist voor hen het eigen risico van €385 euro een fors bedrag. En nog belangrijker; vaak ook een drempel om zorg af te nemen. In de meest uitgebreide verzekering is het verplicht eigen risico daarom meeverzekerd.

Daarnaast betaalt de gemeente een grotere bijdrage voor de meest uitgebreide aanvullende verzekering. De bijdrage wordt daardoor verhoogd van €7,95 naar €20,- per maand.

Het aanvraagformulier is op te vragen bij het sociaal loket van de gemeente Raalte.

Eenmalige bijdrage voor 2016
Omdat het meeverzekeren van het eigen risico pas vanaf 2017 mogelijk is, is er een overbruggingsregeling. Inwoners van Raalte met een laag komen (tot 110% van de bijstandsnorm) die in 2016 minimaal 90% van het verplicht eigen risico van 375 euro hebben betaald, kunnen een eenmalige bijdrage van 200 euro ontvangen. Inwoners die hiervoor in aanmerking komen ontvangen in 2017 meer informatie. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.