kou komende nacht zorgt mogelijk voor record

De laagste novembertemperatuur gemeten in deze eeuw was -8,3 graden in Eelde op 27 november 2010. MeteoGroup verwacht dat het in de nacht naar dinsdag in het binnenland zeer lokaal nog iets kouder kan worden.

Oorzaak
Een hogedrukgebied ligt pal boven Nederland en er waait een noordoostelijke wind. Zo stroomt koude en ook zeer droge lucht binnen. Kraakheldere nachten en stralend zonnige dagen zijn het resultaat. 

Vanmiddag wordt het rond 4 graden. Komende nacht wordt het ijskoud met minimumtemperaturen tussen -8 graden in het oosten en noordoosten en rond -3 graden aan de kust. Morgenmiddag wordt het slechts 2 of 3 graden maximaal. 

Record?
Mocht het ergens in Nederland kouder worden dan -8,3 graden, dan wordt het kouderecord van november voor deze eeuw verbroken. In de vorige eeuw is het nog een stuk kouder geweest. Zo was er in 1921 twee dagen op rij sprake van -15 graden eind november in De Bilt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.