kleinlangevelsloo maakt opnieuw kans op prijs beste biowinkel

Met enige verbazing ontvingen Henrieke en Rob Kleinlangevelsloo en Annemieke Hulsman afgelopen week het bericht van de nominatie. “Dit komt onverwacht”, reageert Annemieke. “Hartstikke leuk om opnieuw genomineerd te worden. Natuurlijk gaan we er nu alles aan doen om onze titel zo goed mogelijk te verdedigen.”

De boerderijwinkel kan daarbij alle steun gebruiken. En, anders dan bij atletiek-, voetbal-, of schaatswedstrijden, heeft het publiek daadwerkelijk invloed op de einduitslag. Het kan namelijk vanaf 16 november via staging2.bestebiowinkel.nl stemmen om zo de winkel aan een overwinning te helpen.

Kleinlangevelsloo – Supermarkt in het Bos is genomineerd in de categorie boerderijwinkel. Overige genomineerden zijn landgoedwinkel Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd en bioboerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek. “Het thema dit jaar is transparantie”, legt Henrieke uit. “Zo let de jury erop hoe een winkel laat zien waar de producten vandaan komen. En hoe de producent wordt belicht. Allemaal aspecten die we zelf ook belangrijk vinden. We besteden hier dagelijks aandacht aan.” Annemieke vult aan: “We hebben met onze leveranciers korte lijnen. Zo weten we waar en op welke manier voedsel geproduceerd wordt. Daarbij gaat het niet alleen om producten van biologische boeren uit de regio, maar om alle producten.”

Onaangekondigd
De Verkiezing van de Beste biologische winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext. Het is de enige verkiezing in Nederland waar biologische speciaalzaken zich met elkaar kunnen meten. Winkels die minimaal 90 % biologisch aanbod in voeding hebben kunnen meedoen. Volgens Bavo van den Idsert, directeur Bionext, kunnen winkels met deze verkiezing laten zien waar ze sterk in staan ten opzichte van de grote supermarkten. Alle winnaars mogen een jaar lang de titel ‘Beste biologische winkel 2017’ voeren. Er zijn vier categorieën: boerderijwinkel, middelgrote winkel, grote winkel en webwinkel. In elke categorie zijn drie winkels genomineerd.

De vakjury gaat de komende weken onaangekondigd op bezoek bij de genomineerde winkels en doet een bestelling in de genomineerde webwinkels. Hun professionele oordeel wordt naast de publieksstemmen gelegd. Dit juryoordeel telt 80 % mee, de publieksstemmen 20 %. Het publiek kan van 16 november tot 31 december 2016 stemmen en maakt kans op mooie prijzen. De Beste Biowinkel-winnaars worden bekendgemaakt op woensdag 18 januari 2017, tijdens de Bio-beurs in Zwolle.

Kleinlangevelsloo – Supermarkt in het Bos zit aan de Japiksweg 1 in Raalte (net achter Restaurant Jan Steen).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.