kerken doneren ruim 4 000 euro aan voedselbank raalte

“We zijn afhankelijk van giften en collectes, dus we kunnen nu nog niet garanderen dat het elk jaar precies dit bedrag zal zijn. Maar het is zeker de bedoeling dat we dit komende jaren een vervolg gaan geven. Eigenlijk is het gewoon altijd de plicht van de kerken geweest om mensen te helpen. Dat is tegenwoordig moeilijker dan vroeger, niet iedereen weet ons meer te vinden. Daarom is het steunen van de Voedselbank Raalte een goede manier om iets voor al die medeburgers te doen die dat zo hard nodig hebben.”

Bij de verschillende kerken gebeurt op kleine schaal (kerst, oudejaar, snelle hulp bij financiële problemen) nog wel het nodige voor mensen die dat nodig hebben. Dat blijft ook na deze bijdrage voor de Voedselbank doorgaan, zo verzekert Henk Pruim; “Soms zit iemand opeens in de problemen omdat hij of zij pas na twee maanden een uitkering krijgt. Dan help je als kerk natuurlijk zodat zo’n gezin in ieder geval weer kan eten. Alles bij elkaar maken we dat nog wel enkele tientallen keren per jaar mee.”

Belangrijk
Frans Rouwenhoff, voorzitter van de Voedselbank was blij verrast door de bijdrage waarvan hij de hoogte vooraf niet wist. “Dat geld is belangrijk, we hebben jaarlijks rond de 40.000 euro nodig voor onze exploitatiekosten, maar het is ook mooi om te zien dat anderen ons werk willen steunen. Vorig jaar toen we begonnen kwamen er snel heel veel bijdragen binnen. Nu we niet nieuw meer zijn moeten we er harder aan trekken. Dat lukt ons ook maar dan is deze bijdrage van de kerken een mooie steun in de rug.”

De Voedselbank Raalte begon begin 2015 met 63 cliënten die wekelijks een voedselpakket krijgen. Dat aantal is inmiddels opgelopen tot 119. Omdat de strenge normen (inkomen etc.) volgend jaar waarschijnlijk wat versoepeld worden is de verwachting dat het aantal dan nog verder zal stijgen.

Op de foto links: Gerard Daggenvoorde, Henk Pruim, Wim Herder en Ronald Romeijn van de gezamenlijke kerken in de gemeente Raalte. Rechts: voorzitter Frans Rouwenhoff van de Voedselbank Raalte en omstreken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.