kaal kroonplein in lemelerveld krijgt uitgebreide evaluatie

Logtenberg stelde vast dat het centrum van Lemelerveld wel wat meer uitstraling zou mogen hebben. “Door sommigen wordt het al het ‘Almere van Overijssel’ genoemd”, zei het CDA-raadslid. Ook zag hij graag een prominentere plaats voor het kunstwerk Romeo en Julia, meer centraal op het plein en met een werkende fontein. Die functioneert sinds de reconstructie van het plein namelijk niet meer. Wanneer die fontein mooi wordt uitgelicht, komt het kunstwerk volgens Logtenberg ook beter uit de verf. Hij vroeg het college om te kijken naar mogelijkheden om de sfeerbeleving op het Kroonplein te verbeteren en om een prominentere plaats voor het kunstwerk.

Wethouder Van Leeuwen stelde vast dat beide zaken al eerder de publiciteit haalden. Hij vertelde in overleg te zijn over de rechten en plichten die de gemeente heeft ten aanzien van het kunstwerk. Van Leeuwen zei dat er een evaluatie komt over de sfeerbeleving op het plein, waarbij alle aspecten aan de orde komen.

Bomen en struiken
De wens voor meer groen op het Kroonplein, zoals onder meer Johan Wiltvank (PvdA) die uitte, begreep hij. “Bomen en struiken hebben alleen de onhebbelijkheid dat ze tijd nemen om tot wasdom te komen”, zei de voormalige biologieleraar daarover. Ook moeten bakken met groen verplaatsbaar zijn, want het plein moet ook geschikt zijn voor evenementen.

Herman Kleine Koerkamp (Gemeentebelangen) zei te hopen dat Lemelerveld snel een heel romantisch plein met Romeo en Julia zal hebben, waarop Van Leeuwen met een knipoog vaststelde dat die romance slecht is afgelopen. De wethouder bestreed dat er sprake was van een tegenvaller. “Het plein is bewust op deze manier ontworpen”, zei hij. “We zullen eerst een evaluatie houden en daarna pakken we de zaken in één keer aan. Dan hoop ik dat het een prachtig en doorleefd plein zal worden.”

 Door Ton Herbrink

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.