jubilerend unicef lemelerveld gewoon weer doorgaan

In het najaar van 1981 werd in Lemelerveld op heel bescheiden schaal gestart met de verkoop van kaarten, kaarsen en aanverwante artikelen voor Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

Diny Laarman was er vanaf het eerste uur bij. Bij de plaatselijke Rabobank begon ze met mevrouw Schilt. De eerste drie jaar samen met de afdeling Heino en daarna zelfstandig.

Vrijwilligers
Het vrijwilligersteam werd uitgebreid met Diny Brok die  het na 22 jaar aan haar dochter Diana heeft overgedragen. Meerdere vrijwilligers hebben kortere of langere tijd deel uitgemaakt van de afdeling zoals mevrouw Beunders, Tonnie in de Wal, mevrouw Vredenburg-Betten, Ria Veltmaat en niet te vergeten Riek Velthuis tot op hoge leeftijd. Diny Visscher uit Lemele was de vaste kracht vanuit Lemele. Ook zij heeft zich twintig jaar ingezet.

“Bij de Rabobank en bibliotheken en daarna in de supermarkt waren we altijd van harte welkom”, aldus de dames. Daarnaast was en is Unicef in Lemelerveld duidelijk in beeld tijdens de feestweek, bijeenkomsten van de Raad van Kerken en de sponsorlopen voor de schooljeugd. Het Unicef werk wordt ook door tal van plaatselijke ondernemers ondersteund of wel door praktische medewerking of sponsoring.

Digitalisering
Tijden veranderen en zo ook het tijdperk van kaarten versturen tijdens met name de kerstperiode. Unicef besloot dan ook om de verkoop te stoppen. “Wij hebben in Lemelerveld gezocht naar alternatieven. Daarbij hebben we de jeugd mee laten denken en daaruit is de kindertriatlon en iniministormbaan bij zwembad Heidepark ontstaan. Dat hebben we nu voor het tweede jaar georganiseerd.”

Het 35-jarig jubileum is voor de Unicef-afdeling Lemelerveld geen reden voor een groot feest. “Wel willen we even stilstaan bij de 12,5 jaar inzet van Diana Brok, de 35 jaar van Diny Laarman en het belang van Unicef doormiddel van onze tentoonstelling. Maar dan ook weer gewoon doorgaan, want het werk van Unicef is helaas nog steeds nodig.” 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.