inloopavond over verbreding n35 zwolle wijthmen

Het Tracébesluit voor de verbreding van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen is op 7 september 2016 onherroepelijk verklaard. Dit betekent dat het project een nieuwe fase is ingegaan: de uitvoeringsfase. Voor de zomer is het werk gegund aan Heijmans Infra BV. Heijmans is nu vooral bezig met de verdere uitwerking van het ontwerp; vanaf het tweede kwartaal van 2017 start de aanleg van de weg.

De inloopavond wordt gehouden op woensdag 30 november, van 19.00 tot 21.00 uur bij Café Restaurant De Mol, Heinoseweg 32 in Wijthmen. Er is vrije inloop; belangstellenden kunnen binnen dit tijdsbestek zelf bepalen hoe laat zij komen. Medewerkers van Rijkswaterstaat, Heijmans en de gemeente Zwolle zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven.

De komende twee jaar volgen er meer avonden om belangstellenden op de hoogte te houden van de voortgang.

Gefaseerde aanpak
Het contract dat Rijkswaterstaat met aannemer Heijmans heeft gesloten, bevat zowel het ontwerp als de uitvoering van het werk. Op dit moment werkt de aannemer aan het ontwerp van de weg. Hiervoor zijn langs de weg diverse metingen uitgevoerd. In de eerste helft van 2017 zullen andere voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het verleggen van kabels en leidingen.

In het tweede kwartaal van 2017 start de aanleg van het nieuwe stuk weg, in het vrije veld ten zuiden van Wijthmen. Daarna volgen de werkzaamheden voor de verbreding. Eind 2018 is de weg klaar.

Van papier naar digitaal
Rijkswaterstaat maakt de overstap van gedrukte naar digitale communicatie. Ook voor dit project is een e-mail-nieuwsbrief opgezet, die gedrukte nieuwsbrieven en uitnodigingen vervangt. Aanmelden voor de e-mail-nieuwsbrief kan op de website staging2.rijkswaterstaat.nl/abonneren. Klik op de gele balk en selecteer de ‘Nieuwsbrief N35 Zwolle-Wijthmen’ uit de lijst.

Verbreding N35 Zwolle-Wijthmen
Het verkeer op de N35 Zwolle-Wijthmen is toegenomen en de weg heeft tijdens de spits onvoldoende capaciteit om het verkeer goed te verwerken. Daarom wordt de weg verbreed naar 2×2 rijstroken en kan de maximum snelheid omhoog naar 100 km/u. Ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. De Kroesenallee wordt via een viaduct met op- en afritten op de N35 aangesloten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.