in marle den nul en elshof geen enkele aed

De gemeente Olst-Wijhe heeft het aantal AED’s en het aantal mensen dat kan reanimeren in kaart gebracht. Zie voor de uitkomst daarvan de afbeeldingen bij dit artikel.

In totaliteit zijn de cijfers goed. Zo is 1,6 procent van de mensen in de gemeente gecertificeerd in reanimeren. Landelijk is dat 1,4. Maar als je kijkt naar de verdeling over de gemeente, dan kun je beter maar geen reanimatie nodig hebben in Marle of Elshof. Daar loopt geen enkele deskundige op dat gebied rond. En er is ook geen AED die de hartslag via elektrische pulsen weer op gang kan brengen.

Olst is oververtegenwoordigd. Daar zijn de meeste AED’s die 24 uur per dag bereikbaar zijn en je hebt daar ook de meeste kans dat er een gediplomeerd reanimeer-iemand in de buurt is.

Aanrijtijden
De PvdA in Olst-Wijhe had gevraagd naar het aantal keren dat een ambulance niet op tijd ter plekke zou zijn. Volgens burgemeester en wethouders is daar geen sprake van. RTL had Olst-Wijhe genoemd in een landelijke lijst van ‘daar gaat het niet goed’. B&W bestrijden dat. Sterker nog: sinds 2012 is er een sterke daling van het aantal keren dat de ambulance langer onderweg is dan landelijk verplicht. Wél is het aantal ritten in 2016 enorm toegenomen. Daardoor komt het absolute aantal hoger uit, niet het percentatieve aantal.

De ambulance is er in negen van tien gevallen binnen een kwartier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.