huurders aan tafel bij prestatieafspraken over wonen

De prestatieafspraken zijn vandaag ondertekend door wethouder Wout Wagenmans van de gemeente Raalte, wethouder Marcel Blind van de gemeente Olst-Wijhe, Marijke Kool van SallandWonen, Rinus van Houte van HVS en Mathijs Perton van HBSalland.

Afspraken
Er zijn afspraken gemaakt over beschikbaarheid, betaalbaarheid, doelgroepen, leefbaarheid, maatschappelijk vastgoed, kwaliteit en duurzaamheid.

Zo is bijvoorbeeld afgesproken dat de huurvoorraad in 2017 niet zal afnemen, is maatwerk per kern mogelijk en worden afspraken gemaakt over nieuwbouwlocaties.

Maar ook zaken als vroegtijdige schuldsignalering, gematigd huurbeleid en maatregelen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen komen in de afspraken terug. Ook de duurzaamheidsambities en afspraken over groot onderhoud ontbreken niet. Zo verduurzaamt SallandWonen in 2017 circa 300 woningen en verwacht 500 woningen van zonnepanelen te voorzien

Samenwerking

De kaderafspraken en jaarafspraken zijn verwoord in één document. Er zijn twee (inhoudelijk) verschillende sets prestatieafspraken getekend, namelijk een voor de gemeente Raalte en een voor de gemeente Olst-Wijhe. Met de prestatieafspraken maken partijen een start met de nieuwe samenwerking, een samenwerking in partnerschap. In de overeenkomst is vastgelegd hoe partijen deze samenwerking vormgeven en welke afspraken partijen concreet met elkaar maken.

Op de foto:
Links: heren Perton en Croese van HBSalland, staand: wethouders Wout Wagemans – gemeente Raalte en Marcel Blind gemeente Olst-Wijhe.
Voor: Marijke Kool – directeur-bestuurder SallandWonen en de heer van Houte van HVS

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.