hoge kwaliteit op kiploze clubshow okv

In het buurthuis op Den Nul werden de 150 dieren tentoongesteld. Twaalf fokkers brachten zestig sierduiven en negentig konijnen in de kooien. Door het tentoonstellingsverbod op pluimvee vanwege de vogelgriep waren er geen kippen aanwezig.

De dieren werden vrijdag beoordeeld door een drietal keurmeesters. ’s Avonds om 20.00 uur werd de tentoonstelling geopend door voorzitter Wim Voskamp die eveneens de hoofdprijzen uitreikte. Voor de uitreiking dankte Wim Voskamp iedereen die een bijdrage heeft geleverd om deze tentoonstelling te kunnen realiseren.

Prijzen
De hoofdprijzen werden uitgereikt aan Comb. Olthof voor het fraaiste konijn: een jonge mannelijke Franse hangoor konijngrijs bont. De fraaiste sierduif was eveneens van de Comb. Olthof: een Brunner kropper zwart. In de C-klasse konijnen werd M. Bennink kampioen met een jonge ram Alaska.

In totaal kregen 46 dieren het predicaat ‘Fraai’ toegewezen, iets meer dan 30%. Dit percentage geeft aan dat de kwaliteit van de ingezonden dieren hoog is geweest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.