herfst indoor luttenberg beleeft komend weekend jubileumeditie

Met deelnemers uit alle windstreken van het land, wordt op vrijdagmiddag half 5 ‘afgetrapt’ voor een haast non-stopprogramma dat duurt tot zondagavond. Onder de deelnemers vinden we ook de laatste Tripiadewinnaar Skye Morssinkhof met haar EK-topper Carrick 13. Deze pony liep afgelopen zomer nog op de Europese Kampioenschappen in Denemarken. Verder zijn er weer vele bekende gezichten, maar ook hebben zich diverse combinaties ingeschreven die voor de eerste keer zullen deelnemen aan HIL. De uitdaging voor de regionale toppers is om de strijd aan te gaan met de landelijke deelnemers.

Vrijdag is gereserveerd voor de klasse Beginners die een rijstijl parcours rijden gevolgd door een progressief parcours. Zaterdagmorgen vervolgen we met de klasse Licht die na het klassieke parcours een wedstrijd in twee fasen rijden. Vervolgens komen de deelnemers van de klassen Midden en Zwaar aan de start voor hun eerste parcours. Deze wordt gevolgd door een snelheid- en wendbaarheidswedstrijd.

Zondag is ingepland als finaledag waarop alle finales worden verreden van de diverse klassen. Deze finale bestaat uit een klassiek parcours met een barrage op tijd.

Tripiade
Ongetwijfeld één van de hoogtepunten is de afsluitende ‘Tripiade’, waaraan alle eerste twee geplaatsten van elke finalerubriek (dus in totaal achttien combinaties) deelnemen. Dit wordt de spectaculaire afsluiting van HIL2016. Deze Tripiade bestaat uit drie onderdelen en het zal hier niet alleen aankomen op de snelheid van de pony maar ook het uithoudingsvermogen van de berijder zal danig op de proef worden gesteld.

Parcours
De parcoursen komen dit jaar uit de hoed van Sjack Meuleman die ook al eens verantwoordelijk was voor de parcoursen op de nationale kampioenschappen. De toegang is alle dagen gratis en verwarmde zitplaatsen zijn aanwezig.

Meer info over HIL2016 op onze Facebookpagina: Herfst Indoor Luttenberg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.