henk holtmaat uit marienheem cda overleden

Holtmaat zat in het waterschapsbestuur van voorheen Waterschap Groot Salland, nu Drents Overijsselse Delta. Holtmaat werd met maar liefst 3861 voorkeursstemmen gekozen in dat bestuur. “Het is een geweldig gevoel zo’n grote achterban te hebben”, laat Holtmaat destijds weten.

Daarvoor was Holtmaat zestien jaar actief raadslid in de gemeente Raalte. Ook in zijn woonplaats Mariënheem was hij actief op politiek vlak, zo was hij direct betrokken bij acties om de N35 door Mariënheem veiliger te krijgen. Zijn laatste tweet gaat bijvoorbeeld over het sluipverkeer op de Mariënheemse binnenwegen, wat volgens Holtmaat een rechtstreeks gevolg is van de flessenhals die de N35 bij Mariënheem is. Hij twitterde ook nadat hij geholpen had actiespandoeken langs deze weg op te hangen om aandacht voor het probleem te vragen.

Als politicus diende Holtmaat vooral de agrarische belangen. Maar de zorgsector ging hem ook na aan het hart. Typerend daarvoor is zijn opmerking dat hij het triest vindt dat er bij waterschappen miljoenen op de plank liggen voor natuurontwikkeling, maar dat er geen geld is ‘voor meer zorg aan het bed’.

Holtmaat is de man van Lidy Holtmaat, die in de Raalter gemeenteraad zit voor Gemeentebelangen. Na afloop van de begrotingsvergadering – die ook vandaag is – gaat de raad altijd uit eten. Dat is voor vanavond afgelast.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.