Home / archiefcentraal / halte boerhaar richting wijhe wordt halte op afroep

halte boerhaar richting wijhe wordt halte op afroep

Halte Boerhaar bevindt zich middenin het dorp Boerhaar ter hoogte van de RK-kerk Boerhaar. Deze halte wordt op de route Wijhe richting Raalte nog steeds standaard aangedaan, maar op de route Raalte richting Wijhe wordt dit een halte op afroep. Is er geen op- of uitstapverzoek? Dan vervolgt de buurtbus zijn weg op de Raalterweg naar Wijhe, zonder af te slaan om naar halte Boerhaar en terug te gaan.

Hoe verloopt de nieuwe afroepmethode?
Rij je met de buurtbus mee komende vanaf Raalte en wil je uitstappen in het dorp Boerhaar? Dat kan nog steeds, maar geef het dan wel aan de chauffeur door. Dan word je netjes bij de bushalte voor de kerk gebracht. 

Of wil je vanaf halte Boerhaar opstappen om naar Wijhe te gaan? Oók geen probleem, maar bel dan wel vooraf naar 06-47055923. Op jouw verzoek komt de buurtbus je tijdens de rit bij halte Boerhaar ophalen.

De buurtbus Wijhe-Raalte rijdt sinds september 2010, zes dagen in de week elk uur heen en weer tussen Wijhe en Raalte. Veel passagiers hebben het gemak van de buurtbus inmiddels ontdekt, want in het voorjaar van 2016 vervoerde de buurtbus al haar 100.000ste passagier. De behoefte om te reizen vanaf Boerhaar naar Wijhe bleef daarentegen achter. Daarom is in overleg met Provincie en Syntus besloten om op een van de twee ritten de halte Boerhaar alleen op verzoek aan te doen. 

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.