gewoon carolien meer seks

Deze jongeman kent de seksuele opwinding al en gezien zijn noodzaak is de seksuele energie vooral in zijn geslachtsdelen. De opwinding en dus het hoogtepunt zal dan kort zijn. Het past bij zijn leeftijd en ontwikkelingsniveau. Soms blijft de seksuele en liefdesontwikkeling bij mannen en vrouwen op dit niveau.

Ondanks Goedele Liekens en andere seksuologen, seksacademie en Büch uitzendingen is er veel verdriet tussen de lakens. Veel teleurstelling, veel gemis, veel schaamte. Soms zit bij vrouwen de deksel potdicht en voelt het niet veilig of nemen ze geen ruimte om zich te openen. Een mevrouw schrijft: “Ik heb nooit geleerd om helemaal van mijn lichaam te genieten. Als puber beminde ik mijzelf nog weleens, maar nu ik al veertig jaar met mijn man samen ben, is de zin in seks verdwenen.”

Maar de zin in seks verdwijnt niet, die verstopt zich. Er zijn mogelijk geen zichtbare kenmerken, het lichaam lijkt bevroren. Toch kan de zin in seks weer wakker worden. Sommigen gaan dan nieuwe speeltjes zoeken, mooie lingerie, dat is leuk, maar ik vraag me af of de zin in seks daarin te vinden is.

“Mijn moeder was redelijk vooruitstrevend, maar toch is er iets in mij dat zegt dat ik als vrouw niet sletterig of sloerig mag zijn”, zei een mevrouw die in een bewustzijns trainingsgroep krachtige seksuele energie ervoer, “maar dit is een enorme bron van energie die ik ook kan gebruiken voor mijn gezondheid.” De seksuele energie kun je leren pakken, kan door het hele lichaam heengaan en een energieboost geven. Afgelopen week werd een 19-jarige jongeman zich voorzichtig bewust hoe hij de seksuele energie kan gebruiken; in dit geval om zich geestelijk nog fijner te voelen. Eerst jezelf leren kennen en dan samen met een ander. Onszelf leren kennen op seksueel vlak.

En het mooie is, als je de seksuele energie traint, kun je gemakkelijker door hormoonproblemen heen komen. Ook kun je maskers steeds meer afgooien en houdingen die niet kloppen, zoals bijvoorbeeld werken vanuit plichtsbesef, persoonlijke wil of vanuit alleen je hoofd, gaan langzaam weg. Plezier komt terug. Het laat je beter slapen, geeft je meer energie en positiviteit en je gaat meer stralen. Puur natuur. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.