gedeputeerde boerman n35 moet snel uit knelpuntenlijst van de anwb

Weggebruikers beoordelen de N35 tussen Zwolle en Almelo als een weg met veel oponthoud door onder andere verkeerslichten en invoegend verkeer. De rijksweg N35 staat daarmee op de vierde plek van de ANWB knelpuntenlijst op N-wegen. Duizenden ANWB-leden hebben deelgenomen aan het onderzoek dat de ANWB tussen mei en september 2016 heeft gehouden, met als resultaat meer dan 4000 opgegeven knelpunten.

Volgens gedeputeerde Boerman onderstreept de beoordeling van de weggebruikers nog eens het belang van een snelle aanpak van de knelpunten op deze rijksweg. “Als regio hebben wij al fors geïnvesteerd in de ombouw van deze weg naar 2×2 rijbanen van 100 kilometer per uur met ongelijkvloerse kruisingen. Van het Rijk vragen wij een zelfde inzet, zodat de N35 zo snel mogelijk van dit prioriteitenlijstje kan worden afgevoerd. Vlot en veilig doorrijden op de N35 versterkt de economie en werkgelegenheid in Overijssel en onze connectie met Duitsland.”

Eind november 2016 voert de Kamer overleg met minister Schultz van Haegen en Staatssecretaris Dijksma over de inzet van de middelen binnen het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. “Ook een ruime meerderheid van de Tweede Kamer blijkt doordrongen van een snelle aanpak van de rijksweg N35 door de motie die eerder dit jaar door de Kamer is aangenomen”, meldt gedeputeerde Boerman.

“Wij gaan er vanuit dat de inzet vanuit de regio, de motie en de beoordeling van de duizenden weggebruikers over de N35 voor de minister voldoende stimulans is om nu tot actie over te gaan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.