foto expositie in het drostenkamp

Deze foto-expositie is tot stand gekomen door een samenwerking van Fotoclub Salland, het Carmel College Salland (talentgroep Havo) en Stichting Popcultuur Raalte.  34 leerlingen en 10 leden van de Fotoclub hebben foto’s gemaakt die in de buitenexpositie te zien zijn. De foto’s van de Fotoclub hebben als thema kleur, terwijl de leerlingen van het Carmel College de opdracht kregen hun omgeving te fotograferen op de onderdelen: landschap, gebouwen en mensen.

Vooraf heeft Diny Heidenrijk (voorzitter Fotoclub Salland) een les fotografie gegeven aan de leerlingen over compositie, licht en perspectief. Vervolgens gingen de leerlingen in de herfstvakantie en na de vakantie tijdens een aantal lessen op pad met hun mobieltjes, en/of compact camera’s. Na elke les volgde een bespreking en kregen ze feedback van hun docent Susan Hoffmann. De leerlingen moesten ieder 3 eigen foto’s selecteren waarna de docent tenslotte een definitieve keuze maakte: van elke leerling een foto.

Op vrijdag 9 december om 9.30 uur wordt de expositie in het Drostenkamp geopend door wethouder Frank Niens. Het publiek bestaat uit leden van de fotoclub en leerlingen van het Carmel College, maar alle belangstellenden zijn welkom om te komen kijken.

Het project is ondersteund door de Gemeente Raalte, Provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuur Fonds.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.