europees geld voor de laarman en project ccs

Salland is eind 2015 opnieuw geselecteerd als ‘Leadergebied’ en kan gebruikmaken van Europese Leadergelden voor plattelandsontwikkeling. Twee nieuwe projecten zijn goedgekeurd en de projecten kunnen nu van start. Het gaat om:

Fit for Life Xperience
Carmel College Raalte gaat aan de slag met Fit for Life Xperience. Dit project stimuleert de ontwikkeling van de jeugd tot volwassen en verantwoordelijke mensen die een bijdrage leveren aan Salland. Leerlingen organiseren activiteiten voor ouderen, een gezondheidsmarkt, kidsroute of sporttoernooien voor kinderen. Ze helpen bij landschapsonderhoud of maken bijvoorbeeld een pannakooi voor een schoolplein. Het project ontvangt een bijdrage van 70.526 euro (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeente Raalte)

Museum De Laarman
Museum De Laarman in Luttenberg wil mensen verbinden met de wereld achter het voedsel en met het landschap. Er komen werkplaatsen over voedsel(productie), zoals een Broodlab, de Melkweg en de oude moestuin. Daarnaast worden films, tentoonstellingen, erfgoedroutes met verhalen en geo-catching aangeboden. De Laarman wordt een podium voor informatie en discussie over voedselkwesties in combinatie met bezoeken aan bedrijven. De Laarman ontvangt een bijdrage van 75.000 euro (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeente Raalte).

Heb je een goed idee dat bijdraagt aan ‘people, planet & profit’ in Salland? Neem dan contact op met de Mireille Groot Koerkamp, Leadercoördinator: mireille@dekrachtvansalland.nl of 06 22466131. Zie ook staging2.dekrachtvansalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.