eagles verslaat koploper en is van de laatste plaats af

In het eerste kwartier toonde Eagles weinig ontzag voor Feyenoord. Als Maatsen in de tiende minuut voor zijn man was gekomen had hij de voorzet van Antonia zelf kunnen verzilveren en had Eagles op dat moment al met 1-0 voorgestaan.

Feyenoord had daar tot op dat moment nog niks tegenover gesteld. Een spelverdeler als Tapia leek in zijn houding vooral last van onderschatting te hebben. Zijn lichaamstaal in het eerste kwartier: dat varkentje gaan we wel even wassen. Dat had Van Bronckhorst ook gezien. Tapia kwam de tweede helft niet meer terug. Toornstra moest het beter doen.

Na een prachtige solo was het dezelfde Maatsen – nog steeds in dat eerste kwartier – die vrij voor Hansson de bal de tribune injoeg. En ook Ritzmaier had een prachtige kans voor een afstandschot nadat hij in de tweede lijn bediend werd, maar hij liet de bal van zijn schoen springen en kwam zo niet tot een schot.

De Eagles-overmacht irriteerde Feyenoord dusdanig dat Berghuis besloot tot een nare overtreding zonder dat er een bal in de buurt was. Nijhuis deed het – op advies van de scheids – af met een waarschuwing. Maar het publiek had voor de rest van de eerste helft wel een zondebok: Berghuis.

Na 25 minuten weet Feyenoord het eerste gevaar te creëren. Basacikoglu gaf vanaf links een gevaarlijke voorzet en Vejinovic schoot binnen de zestien op goal. Zwarthoed – die een prima partij speelde – pareerde.

Antonia
Antonia schoot in de 29ste minuut de 1-0 binnen. En dat was bepaald geen goal die uit de lucht kwam vallen! Feyenoord leed simpel balverlies, na goed en fel storend werk van de rood gele voorwaardsen.

Ook in de tweede helft kon je niet echt zien dat de koploper van de eredivisie op bezoek was aan de Vetkampstraat. Sterker nog, Antonia was dichter bij de 2-0 dan dat de Rotterdammers gelijk kwamen. Op dat moment stonden de Eagles met twaalf man op het veld, of eigenlijk: met elf man op het veld, die twaalfde man was het publiek.
 
En dat publiek kreeg loon naar werken. Antonia kwam vrij voor Hansson (als Maatsen zich in de tweede lijn aangeboden had in plaats van het gat dicht te lopen had hij het Hansson moeilijker gemakt te kiezen). En even later liet Achenteh zien dat Eagles verdedigend ook zijn mannetje staat.

In de laatste tien minuten sloeg de vlam in de pan. Ritzmaier liep bijvoorbeeld tegen geel op omdat hij Basacikoglu tegen de vlakte drukte. En Feyenoord bracht Kramer. Pompen of verzuipen was het Rotterdamse devies. Het werd verzuipen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.