eagles laat heracles ontsnappen en verliest met 2 1

De eerste helft van Heracles-Eagles was weinig verheffend. Beide ploegen leden vooral in de beginfase ongelofelijk veel balverlies. Heracles had in dat eerste kwartier orde op zaken kunnen stellen met een vrij trap, maar de malaise werd alleen maar erger, de bal werd hoog over geschoten. Zo ongeveer richting Deventer.

Als een duveltje uit een doosje was daar in de zestiende minuut echter Antonia, Groenbast speelde diep en de Heraclieden hadden blijkbaar de snelheid van de Deventer buitenspeler nog niet ontdekt. Hij tikte beheerst binnen.

Even later drong Heracles nog wel wat aan met een schot op de lat van Darri en ook Armenteros deed een duit in het zakje. Maar tot doelpunten leidde dat niet. Sander Duits kreeg nog een Almelose arm tegen zijn hoofd en moest daar voor behandeld worden. Op de tribune was die knal ook gezien en hield men het op een afrekening in verband met een eerdere overtreding van Duits, maar Van Boekel vond het allemaal wel meevallen.

In de tweede helft werden de rood gelen meer en meer in het nauw gedreven. Heracles ging nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd lukte dat. Armenteros schoot van afstand raak. Op dat moment had Antonia het veld al verlaten. Hij maakte plaats voor de rentree van De Kogel. Die zag zijn inzet kort voor tijd net over gaan. Hij kreeg een voorzet van Maatsen net niet tussen de palen. Maar hij is wel weer terug!

In het laatste deel van de strijd bracht De Koning Kenny Teijsse nog, die is goed in het wegwerken van ballen, was ook tegen Feijenoord maar weer eens gebleken. Maar de wissel was dit keer minder een zekerheidje. Teijsse kwam er met een gelijk spel in, maar twee minuten later stond hij al achter. Armenteros leek wel op wintersport, kon zo een slalom door de Eaglesverdediging maken, en prikte vervolgens binnen.

De aftrap was nog maar net genomen toen Wolters aan de andere kant liet zien ook wel te kunnen slalommen. Hij passeerde drie Heraclieden, maar was in de afwerking niet zeker genoeg. Van dichtbij schoot hij een grote kans naar gort: over.

Om toch nog één puntje terug over de A1 van Almelo naar Deventer me te kunnen nemen, zette de Koning spits Hendriks erbij voor de laatste minuten, inclusief de drie minuten extra tijd. Duits kon toen de douches al vast warm maken.

Die extra pressie leidde nog tot een prachtig afstandschot van Achenteh, maar Heracleskeeper Castro kon er nog net bij en tikte de bal over. Dat bleek de laatste noemenswaardige actie van de wedstrijd te zijn.

2-1 voor Heracles.

Op de foto zie je een kleine collectie spelmomente die fotograaf Eric Pasman in de rust op Twitter zettte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.