de oorsprong opent streekwinkel naast restaurant eten bij pa en ma

Naast biologische groenten en fruit, brood, zuivel, kaas en vlees van lokale boeren is er ook bier, wijn, jam, meel, pasta en allerlei andere voedingsmid­delen te krijgen. Daarnaast zijn er de kookboeken van het Nieuwe Aaltje. Ook zijn er cadeautjes te koop die met eten en plattelandsleven te maken hebben.

In de winkel is er ook een gezellige ruimte waar je lekker koffie kunt drinken met wat erbij, er zijn kranten en tijdschriften en voor de kleintjes is er een speelhoek. Verder komen er workshops op het gebied van voeding, koken, gezondheid en natuur. En vooral is De Oorsprong een plek om elkaar te treffen en kennis te maken met eten van grond tot mond, niet alleen voor volwassenen, maar juist ook voor kinderen.

De ondernemers op de Oorsprong willen u de smaak van goed eten laten beleven. Mensen willen meer en meer weten waar hun eten vandaan komt, waarom deze producten gezond en lekker zijn en wat je er mee kunt maken. En met korte, transparante aanvoerlijnen, waardoor de klant niet teveel betaalt en de boer een eerlijke prijs voor zijn producten krijgt.

De winkel heeft ook een sociale rol. Je kunt er afspreken om even uit te blazen, er is ruimte voor kinderen om binnen en buiten te spelen. Verschillende goede doelen worden actief gesteund, onder andere met de inzameling van kunststof doppen voor de opleiding van blindengeleidehonden. En er zijn activiteiten voor kinderen zoals een groep die zich op woensdag­middag de beginselen van bushcraft, leven in de natuur, eigen maakt. Geschikt voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar.

Oud-bewoner en noaber Harry ten Have opent de winkel om 11.00 uur. Om 13.30 uur arriveert Sint Nicolaas met zijn gevolg. Vanaf 15.00 uur is er een proeverij met DAVO-bier en pizza’s van I Vicini. U bent de hele dag welkom.

Openingstijden Streekwinkel De Oorsprong: woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, Spanjaardsdijk 68 Schalkhaar, staging2.nieuweoorsprong.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.