de liefde voor moto guzzi zit heel diep

Hebinck is de enthousiaste beheerder van de Facebookpagina met de alleszeggende naam ‘Team Enthousiaste Moto Guzzi Rijders’. Voor de organisatie in Raalte wordt nauw samengewerkt met een andere Facebookpagina, ‘Moto Guzzi Gruppo Olanda’.  Het hele jaar door, ook in de winter, rijdt Hebinck dagelijks op haar Italiaanse motor. “De liefde daarvoor zit heel diep. Dat is niet makkelijk uit te leggen. Het motorblok is in ieder geval niet te vergelijken met dat van een Japanner. Bij Moto Guzzi voel je die tweecilinder echt. Je moet ook echt samenwerken met je machine als je de bocht in gaat. Die liefde heeft ook te maken met de lange geschiedenis van het merk dat dit jaar 95 jaar bestond. Ik kon zelf helaas niet bij de viering zijn, maar over 5 jaar bij het 100-jarig bestaan rijd ik zeker naar Italië. Dan ben ik 70 jaar, maar wat geeft dat? Er rijden wel meer zeventigers en tachtigers rond bij ons.”

Moto Guzzi-rijders vallen ook op dat echte Italiaanse karakter, zo denkt ze. “Bijenkomsten hebben een wat meer familiair karakter dan bijvoorbeeld die van Harley-rijders. Met meer aandacht voor bijvoorbeeld lekker eten, net als de Italianen zelf. We hebben wel eens een rit gemaakt waarbij iedereen eten meenam. Zaten we dat samen ergens op te eten met onze motoren eromheen.”

Lunch

Op de bijeenkomst 26 november in Raalte (van elf tot vijf uur, gratis toegang) bij het WestCord Hotel worden ook de nieuwste modellen V7 Racer en Stornello en de V9 Bobber en Roamer geshowd door Moto Guzzi Service Twente. Bij goed weer is een proefrit mogelijk. Ook bij slecht weer gaat de bijeenkomst door. Verder zijn er twee unieke Moto Guzzi Swallower kampioens-racemotoren van Peter Jansen (NL kampioen) en Eric Willemse te zien. In het hotel kan men kijken naar motor(race)films en wordt het verhaal over de remake van de V8 Vanquard verteld. Zoals dat hoort bij Moto Guzzi heeft hotelkok Wilco speciaal voor deze dag een echte Italiaanse lunch samengesteld. De bezoekers kunnen die middag ook een kaartje kopen voor het American Motor Museum naast het hotel.

 Geen strijd

Eigenaar Max Middelbos is uiteraard het voorbeeld van een echte Harley-rijder. Zou die overgehaald kunnen worden om op een Moto Guzzi te stappen? Hebinck: “Waarom niet? Soms wordt wel eens gedacht dat er onderlinge strijd of rivaliteit is, maar daar is niets van waar. Harley-rijders zijn net als die bij Moto Guzzi liefhebbers; motorrijders die de vrijheid zoeken. In dat museum staat trouwens een zelfde type Harley als waarop mijn opa ooit reed. Die heeft niet meer meegemaakt dat ik mijn motorrijbewijs haalde, maar anders had hij mij misschien ook wel Harley-rijder gemaakt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.