de bevers bedankt coach tegenstander na nederlaag

Zaterdag 5 november, een mooie dag om de koploper Sudosa Assen een eerste nederlaag te bezorgen. Tenminste, dat hadden we met elkaar afgesproken. Volle bak erin vliegen, veel energie geven en eigen niveau halen.

Mooie woorden en plannen…… Maar hoe gaat het dan in de praktijk? Wel als volgt:

De 1e set begonnen we dramatisch, de eerste 4 aanvalsballen vlogen de tribunes in, de passing was matig, de serve onvoldoende dwingend en de setting niet nauwkeurig genoeg. Dit resulteerde al snel in een forse achterstand waar Sudosa niet al teveel voor hoefde te doen. In de 2e time out de afspraak gemaakt dat we nu moesten schakelen, eigen niveau gaan halen en met de rem eraf volleyballen.

Langzaam maar zeker kwamen we ook beter in ons spel, maar met een 19-13 achterstand was de weg nog lang. Gelukkig begon de tegenstander (lees coach) en de scheidsrechter wat mee te werken. Een aantal dubieuze beslissingen in ons voordeel en een coach die de weg langzaam kwijtraakte (waarover later meer) deed de wedstrijd kantelen en we wisten hem binnen te slepen met 26-24.

In de 2e set een beeld van 2 gelijkwaardige teams die knokten voor elk punt. Boven de 20 waren we de betere en ook deze set wisten we met minimaal verschil binnen te slepen 25-23.

In de 3e set wederom een gelijk opgaande strijd die werd ontsierd door een gele en rode kaart voor de coach van de tegenstander. Na een setpoint voor ons wist Sudosa toch de set naar zich toe te trekken met 28-26.

Zoals u leest een enorm spannende pot waarin geen hoogstaand volleybal werd gespeeld maar waarin het vechtgehalte veel vergoedde.

De 4e set hadden we eigenlijk vanaf het begin onder controle, we maakten weinig fouten en het leek of Sudosa de handdoek in de ring gooide. Getuige de 6 killblocks van ons in deze set (3 keer Bodine, 3 keer Sanne M) kregen ze ook weinig ruimte. Deze set ging met 25-18 naar ons en we konden dan ook met z’n allen deze 3-1 overwinning vieren.

Inderdaad met z’n allen, ondanks het feit dat er niet gewisseld is deze wedstrijd hebben de meiden aan de kant het geweldig gedaan, ze bleven zingen, aanmoedigen en positieve input geven. Ook wanneer we fors achterstonden. Zij zijn zeker medeverantwoordelijk voor deze mooie overwinning!

Open brief
Aan het eind wil ik, mede namens het team toch een kleine bedankbrief schrijven aan de coach van de tegenstander:

Beste A. coach van Sudosa D2,

In de jaren dat ik trainer ben (25) heb ik altijd geleerd en gemerkt dat je als coach niet zoveel positieve invloed hebt tijdens de wedstrijd als je zou willen. Een procent of 5 is al mooi en 10 is geweldig.

Maar na gisteren is mijn mening daarover veranderd! Ik heb meegemaakt hoeveel positieve invloed jij had op mijn team. Het was geweldig, je inzet, je gedrevenheid (op het agressieve af), je vermogen om andere mensen te motiveren, je verbale benadering naar een aantal dames van mijn team! Met open mond heb ik het waargenomen. Ik denk dat je mijn team minimaal 40 procent beter hebt gemaakt. Ik hoefde zelf niet zoveel te doen.

En als het al wat slechter ging aan onze kant wist je dmv wissels (enorm veel) je eigen team in onzekerheid en chaos te brengen. Bedankt!

Ook een bedankje richting scheidsrechters is wel op z’n plek hier. Bedankt heren dat jullie het bij een rode kaart voor hem lieten (ik denk dat hij bij de meeste scheidsrechters was weggestuurd). Hierdoor kon hij de hele wedstrijd ons verder aan de overwinning helpen.

Nogmaals, namens het hele team en mijzelf, dank je wel!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.