databank geeft inzicht in financien overijsselse gemeenten

Gedeputeerde Monique van Haaf: “Met deze databank geven we niet alleen invulling aan de overweging uit het rekenkamerrapport, maar bieden we iedere belangstellende inzicht in de financiële positie van Overijsselse gemeenten.”

De databank Gemeentefinanciën is een uitgebreider en modern vervolg op de Belastingspecial en geeft onder andere inzicht in de financiële kengetallen, het exploitatiesaldo, de gemeentelijke woonlasten of de vermogenspositie. Daarnaast is de databank in ontwikkeling en zal de komende jaren verder worden gevuld. De komende tijd presenteert de provincie Overijssel de databank aan verschillende partijen en betrekt hun adviezen bij de verdere ontwikkeling.

De databank Gemeentefinanciën is te vinden op onze website via de link http://staging2.overijssel.nl/bestuur/overijssel/financieel-toezicht/

Achtergrond
Op 22 januari 2014 behandelden Provinciale Staten het rekenkamerrapport “Overijssels Financieel Toezicht: meerwaarde in goede en slechte tijden”. Eén van de overwegingen in dat rapport betreft het proactief faciliteren van het contact tussen gemeenten onderling om gegevens en best practices uit te wisselen. Met de databank Gemeentefinanciën geven we invulling aan de genoemde overweging.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.