d66 wil duurzame projecten versnellen

De gemeente Raalte heeft een ambitieuze doelstelling heeft door in 2050 duurzaam te willen zijn. Volgens Moorman is de  gemeente op de goede weg, maar het behalen van de doelstelling moet sneller en concreter.

“Door de klimaattop in Parijs hebben gemeenten in Nederland besloten om een gezamenlijke investeringsagenda op te stellen om de doelstellingen op het gebied van energietransitie en klimaatadaptatie versneld te halen. Dit biedt kansen voor Raalte om als één van de voortrekkers te fungeren.”

De gemeente Raalte neemt op de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex (GDI) de 129e plaats in. Voor het onderdeel milieu en energie staat Raalte op de 280e plek. Nederland telt een kleine 400 gemeenten.

Moorman vindt dat Raalte moet streven naar een plek in de top 50. “Dit is niet alleen goed voor het milieu maar draagt ook bij aan werkgelegenheid. Met de belangrijkste partners moet de gemeente de regie nemen om concrete en samenhangende projecten op te stellen.”

Samen met PvdA, SP, Burgerbelangen en Lokaal Alternatief dient D66 hiertoe een motie in tijdens de begrotingsvergadering.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.