cover night in de lange slag in wijhe

Hot Leggs is de naam waaronder Hildegard Kooy zich presenteert met een Tina Turner tribute act. Geboren op 10 mei 1963 te Paramaribo Suriname, verhuisde zij op 11-jarige leeftijd naar Nederland. Hildegards levenservaringen (bijna een kopie van haar voorbeeld en ook iets waar ze, net als zij, niet graag over praat), haar stem en uitstraling op het podium vertonen grote overeenkomsten met die van Tina Turner.

Het was 24 november 1991 dat Queen-zanger en boegbeeld Freddy Mercury overleed. Minder dan een jaar later werd in Tsjechië QueenMania opgericht. Dit muzikale eerbetoon aan een geniaal artiest en een fenomenale rockband maakte sindsdien wereldwijd naam en faam. Zanger Peter Paul Pacut zet op het podium een levensechte Mercury neer, compleet met alle karakteristieke showelementen. De band wordt alom geprezen als beste Queenshow ooit (op het origineel na dan, natuurlijk) en mocht dan ook al talloze onderscheidingen en prijzen in ontvangst nemen.

Proud Mary, Who’ll StopThe Rain, Bad Moon Rising, I put A Spell On You; dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren ’60 en ’70 ongekende successen te boeken. The Fortunate Sons weten als geen ander met hun ‘Tribute to CCR’ de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van CCR-frontman John Fogerty. Met de swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge op drums wordt het geheel tot een dampend feest.

Aanvang is om 21.00 uur. De deuren zijn geopend vanaf 20.30 uur. Kaarten à 19,50 euro zijn te koop via staging2.deoranjerie.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.