cooperatieweek vol activiteiten bij rabobank

Directievoorzitter Ed den Besten: ‘De avond bij Boode was een prima start van deze speciale week. En zeker voor herhaling vatbaar. Een mooi aantal jongeren gaf aan plaats te willen nemen in een nog te vormen jongerenraad. Daar zijn we erg blij mee. Als bank van en voor leden vormen we samen de basis van een coöperatieve organisatie. Onze jongere leden betrekken we daar graag bij.’

Na dit eerste evenement van de week waarin de bank extra nadruk op haar coöperatieve identiteit legt, konden leden en klanten van de bank via nog meer activiteiten ervaren hoe Rabobank Salland werkt aan relevante verbindingen tussen klant, bank en samenleving.

Zo werd op woensdag Deventer Koffie geïntroduceerd. Rabobank Salland ondersteunt vanuit de Rabobank Foundation een koffiecoöperatie in Kibinge, Uganda.
Ed den Besten: ‘Wij ondersteunen het initiatief om deze koffie als Deventer Koffie ‘in de markt te zetten, waarbij een deel van de winst weer teruggaat naar de coöperatie in Kibinge. Hiervoor wordt onder meer samengewerkt met Fleur de Café en Birza Design uit Deventer. Fleur de Café heeft een blend gemaakt van de Kibinge coffee en Birza Design heeft gezorgd voor al het prachtige promotiemateriaal. Een mooie samenwerking. Ik heb al mogen proeven en vind het een heerlijke koffie.’

Woensdagmiddag organiseerde de bank een extra feestelijke cheque-uitreiking van het Coöperatiefonds. Verdeeld over veertien organisaties gaf Rabobank Salland deze keer € 42.228,25 terug aan Salland. In totaal keert het Coöperatiefonds in 2016 ruimt € 260.000,- uit. Dezelfde middag werd de Deventer Schouwburg omgetoverd tot het Rabo Kids Theater voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. Ze genoten van een lief, gewoon, nooit saai, snel, slim, grappig en beweeglijk jongetje genaamd Brammetje Baas.

‘Na een dag ‘rust’ hebben we op vrijdag een Social Sofa onthuld.’ vervolgd Ed den Besten. ‘Bathmen is het eerste dorp waar we een Social Sofa van Rabobank Salland geven aan de gemeenschap. De komende jaren willen we ook zo’n bank plaatsen in de andere dorpen waar we kantoren hebben gesloten. In het kader van een aandeel in elkaar en het coöperatieve gedachtengoed hebben leerlingen van de drie basisscholen in Bathmen de Social Sofa ontworpen en is de gemozaïekte bank gemaakt door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt bij Sallcon in Deventer.’ 

De week werd afgelopen zaterdag afgesloten met de Slim Verbouwen Beurs in het gemeentehuis in Wijhe. Den Besten: ‘De beurs was niet alleen op onze leden en klanten gericht. Met ‘Slim Verbouwen’ willen we consumenten bewust maken van de mogelijkheden tot verduurzamen en het energiezuiniger maken van hun woning. Hiervoor hebben we samenwerking gezocht met een vijftiental lokale ondernemers die hun producten en dienstverlening op het gebied van woningverbetering tentoonstelden. Er was veel belangstelling voor dit lokale initiatief waarbij lokale ondernemers en consumenten met interesse in verduurzamen elkaar konden treffen.’

Ed den Besten kijkt tevreden terug op een prima verlopen Coöperatieweek: ‘Wij zijn er voor de klant en zijn omgeving, om die samen sterker te maken. Ik ben van mening dat de week hier op een positieve manier aan heeft bijgedragen. Dat vind ik mooi, want het is niet iedereen gegeven zoveel verschil te kunnen maken voor zoveel mensen. Dat maakt ons misschien ook wel anders dan andere banken. Dichtbij en betrokken, zo zijn we ooit begonnen en dat zijn we nog steeds.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.