collecte voor de nederlandse stichting voor het gehandicapte kind nsgk

Gewoon kind zijn
In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.

Ook in uw regio
Met de opbrengst van de collecte steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap ook in deze regio. Zo heeft de directeur, Mevr. Tuinenburg, in januari nog een cheque van 82.000 euro overhandigd aan de voorzitter van de Deventer Sportploeg (een ploeg voor sporters met een verstandelijke beperking). Met dat geld kunnen ze acties organiseren in heel Salland om kinderen en volwassen sporters, met en zonder beperking, samen te laten sporten. Er is  in januari in de Tijenraan in Raalte een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de NSGK en de Deventer Sportploeg.

Vrijwilligers
NSGK kan dit werk doen dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers, die zich daarvoor belangeloos inzetten. Wij zijn nog dringend op zoek naar collectanten, als u één straat zou willen doen, zou dat heel fijn zijn. Wilt u collecteren in de collecteweek of heeft u vragen, neem dan even contact op met Ineke van Toly, Tel. 393256 Email: inekevantoly@hotmail.com. Er wordt gecollecteerd met een bus.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.