cbs de zaaier nieuwleusen wint duurzaamheidswedstrijd

Een kinderjury bestaande uit kinderen uit heel Overijssel koos het beste idee. De provincie Overijssel zorgt er voor dat het winnende ontwerp op een geschikte plek wordt uitgevoerd.

De spannende ontknoping onder leiding van host Julien Lubeek vond plaats in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer in Nijverdal. Behalve de ontwerpers van de vijf scholen, de kinderjury en enkele experts waren ook veel ouders en klasgenoten bij de finale aanwezig. De scholen die meededen waren KBS De Vonder uit Borne, Kindcentrum Immanuël uit Steenwijkerwold, CBS de Zevenster uit Enschede, CBS De Zaaier uit Nieuwleusen en OBS De Werkschuit uit Zwolle.

Bewust van natuur
De provincie Overijssel had deze ontwerpwedstrijd bedacht om kinderen meer bewust te maken van de natuur in hun eigen woonomgeving en hen zo te stimuleren om te spelen in het groen.

De leerlingen van de vijf scholen maakten hun ontwerp tijdens een speciaal lesprogramma waarbij ze door medewerkers van Landschap Overijssel begeleid werden. Van de ontwerpen van de vijf scholen en hun bedenkers zijn filmpjes gemaakt, onderstaande is het filmpje van CBS de Zaaier te zien.
[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/GUQdO_4_Jr8?list=PL0wLYJLK8bvitWqYO1GakHXw55GSMrEOV”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.