carolien zelf

Soms kom je nu in een periode waar we wat verder van onszelf af zijn. Doordat je mee wilt doen met de omgeving en wat er van je wordt verwacht en gewenst wordt, raak je meer verwijderd van wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt doen. Je voelt je wel goed en gelukkig, maar toch zijn er gedachten, emoties die niet fijn zijn. We noemen dat onderstromen. Er lijkt dan een innerlijk kind in ons met gedrag dat niet helemaal prettig is. 

Het kan bijvoorbeeld drammen, in verzet zijn, bang zijn voor boosheid vanuit je omgeving, het gevoel hebben dat je niet gezien wordt, het gevoel hebben dat je tekort wordt gedaan, zich afgescheiden opstellen, lastig zijn, jezelf niet voldoende voelen, niet tegen kritiek kunnen, extra flink zijn en vanuit plichtsbesef en wilskracht je schouders er weer onder zetten, meteen in de tegenaanval gaan, niet besluitvaardig genoeg zijn, angstig zijn, bevestiging en steun van anderen nodig, alleen voelen, geen zin in ontwikkeling, geen zin om mensen te ontmoeten, je Zelf vergeten en je Zelf niet voldoende gunnen, niet voldoende geld voor je Zelf kunnen genereren, alleen letten op eigen belangen in plaats van het geheel, onveilig voelen in het grofstoffelijke, denken aan ‘wat vinden anderen ervan’, denken van ‘de eerste klap is een daalder waard’, je anders voelen, denken van ‘ze zien me niet echt’’, angst voor agressie, regelgeving en autoriteit, alleen zachtheid willen, veel ‘moeten’, veel presteren, veel irritatie,  spanning in de anus en elders, vanuit wilskracht, mind, inzet, doen om te laten zien dat je het kunt, jezelf inhouden.

Sommige mensen zijn deze onderstromen niet bewust, schuiven het meteen opzij en dan is het onzin. Bijna elk mens heeft nog onderstromen. Als je kunt zien dat je gedrag hebt die is ingegeven door deze gedachten en emotie- stromen, dan ben je in elk geval niet heel erg ver van je Zelf (ziel) verwijderd. Hoe meer het onbevangen, pure kind in je er weer kan zijn, hoe meer bij je Zelf.  Fijn

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.