carnavalsvereniging de sprokkelaars uit lemelerveld viert 55 jarig jubileum

Een jubileum waar ze in Lemelerveld heel trots op mogen zijn. 55 Jaar geleden werden door enkele inwoners van Lemelerveld de koppen bij elkaar gestoken en werd het idee geboren om een carnavalsvereniging op te richten. Het ontstaan van carnavalsvereniging de Sprokkelaars was een feit. Nu alleen nog een Prins en een raad van elf. De Prins werd gevonden in de persoon van Jo Tielbeke. Hij was de eerste Prins en ook de tweede. In de beginjaren waren de Prinsen allemaal twee carnavalsjaren Prins.

De raad van elf bleek wat moeilijker; het eerste jaar was er maar een raad van twee. Maar toch was er destijds al groot feest in de Lemelerveldse horeca.

De Lemelerveldse horeca bestond toen uit acht feestzalen en cafe’s. Natuurlijk moesten die allemaal bezocht worden. Aangedaan werden: ‘t Hoekje, De Posthoorn, zaal Jansen, zaal Reimink Heidepark, café Tielbeke, het Buurthuis Dalmsholte, café Zagema en natuurlijk café Reimink in het centrum van Lemelerveld. Een pendelbus reedt de bezoekers rond voor fl. 2.50 tussen de verschillende horecagelegenheden. De raad van elf werd jarenlang gereden door Anton Haas in een vrachtwagen van Tielbeke tussen de verschillende horecagelegenheden.

Vanaf de start was er al een optocht. De Prins ging toen in een koets voorop door de straten van Lemelerveld, de optocht groeide in de loop van de jaren naar een grandioze optocht met vele deelnemers niet alleen uit Lemelerveld maar ook uit de buurtdorpen.

In 1998 is men in Lemelerveld gestart met een verlichte optocht. Nog steeds is dit een van de grootste publiekstrekkers van Salland. Op de dinsdagavond na het carnavalsweekend trekt een grote bonte stoet met honderden duizenden lampjes door de straten van Lemelerveld. Dit levert een zeer mooi schouwspel op. Het mooiste is, dat hier deelnemers uit heel Salland aan deel nemen die in het carnavalsweekend al diverse prijzen in de wacht hebben gesleept in de diverse Sallandse optochten.

In de begin jaren werd de Prins bekend gemaakt op de 11e van de 11e. Later werd hij tijdens de Galaavond bekend gemaakt. De gala-avonden zijn in Lemelerveld altijd al ludiek en spectaculair geweest. Evenals de opkomst van de Prins. Zo kwam hij al eens op een kameel, een trialmotor of als aap in een kooi ten tonele. Ook was er tijdens de gala-avonden een Lemelerveldse Revue. Voor of na de revue waren er dan optredens van Lemelerveldse artiesten.

In de jaren 80 was er zoveel animo voor deze nog altijd gezellige avond dat ze in twee zalen een gala-avond hielden. Door de afwezigheid in die tijd van mobiele telefoons kon op één avond zonder dat de verassing eraf was voor de bezoekers in de tweede zaal de Prins bekend maken bij zowel Reimink in het centrum als bij Jansen. Bij de tweede horecagelegenheid was de verassing net zo groot en de bezoekers even zo blij verrast als bij de eerste waar de Prins bekend gemaakt werd.

11 Jaar geleden ter ere van het 44-jarige jubileum hebben de Sprokkelaars een jubileumlied gemaakt. Dit nummer is nog steeds zeer populair tijdens de carnaval! Maar ook nu ter ere van het 55-jarige jubileum hebben de Sprokkelaars weer een jubileumlied te presenteren. Wat het precies gaat worden is nog een verassing maar het belooft een heel mooi en feestelijk nummer te worden.

Graag nodigen wij u uit om Carnavalsvereniging de Sprokkelaars te feliciteren tijdens de speciaal georganiseerde feestavond op de 11e van de 11e in Zaal Reimink aan het Kroonplein te Lemelerveld. Deze avond zullen vele oud-Prinsen, oud raadsleden, vele vrijwilligers en  vele carnavalsvierders uit Lemelerveld en omgeving aanwezig zullen zijn. Aanvang 20.30 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.