Home / archiefcentraal / bb ouderen mogen niet dupe worden van digitalisering

bb ouderen mogen niet dupe worden van digitalisering

“Bovendien vinden we dat bij volgende stappen op het gebied van digitalisering er eerst gekeken wat dat betekent voor ouderen. We begrijpen uiteraard drommels goed dat steeds meer zaken via internet gaan. Dat is niet te stoppen. En dat hoeft ook niet. Maar dat mag niet ten koste gaan van ouderen die daar moeite mee hebben”, zo stelt Ben Nijboer.

De afgelopen tijd kreeg de fractie meerdere signalen dat veel ouderen moeite hebben met de oprukkende digitalisering. Dat varieert van de procedures bij het verlengen van rijbewijzen, het aanvragen van voorzieningen of het melden van klachten.

“Gelukkig zien we dat ouderenorganisaties actief zijn om senioren te helpen met computers en I-pads. Een prima zaak. Het resultaat is dat steeds meer ouderen vaardig worden met emailen, en surfen op het internet et cetera. Maar dat geldt lang niet voor iedereen. Het is belangrijk dat daar rekening mee gehouden wordt”.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.