Home / archiefcentraal / aangrijpende gesprekken bij dag van de dialoog raalte

aangrijpende gesprekken bij dag van de dialoog raalte

De Dag van de Dialoog is inmiddels een traditie in Raalte. De organisatie was alweer voor de derde keer in de capabele handen van Paula Bloo en Corry Boone. En Landstede aan de Zwolsestraat in Raalte was opnieuw de gastheer. Landstede Raalte-directeur Gerrard Vinke en wethouder Frank Niens verzorgden de aftrap, waarna de deelnemers en dialoogbegeleiders in groepen van acht tot twaalf man in de leslokalen van Landstede het gesprek aangingen.

‘Verhaal kwam keihard binnen’
Een van de deelneemsters: “Ik zat in een groep met twee uit Syrië gevluchte vrouwen. Als je dan rechtstreeks uit hun mond hoort waarom zij halsoverkop huis en haard hebben moeten verlaten, alle geweld en ellende, dat komt keihard binnen. Je hoort en ziet ongeveer hetzelfde op de televisie en internet, maar dat heeft dan lang niet zo’n impact.”

Heerlijk exotisch eten
Tussen de gesprekken door was er tijd voor samen eten en – informeel nu – verder praten. De heerlijke maaltijd, zes tafels boordevol met exotische gerechten, werd net als vorig jaar verzorgd door de dames van de eettafel van Vluchtelingenwerk (een mix van Nederlandse en buitenlandse vrouwen) en door een mannenkookgroep.

Geen discussie, pure verhalen
De Dag van de Dialoog is een landelijk fenomeen. Het is in 2001 begonnen in Rotterdam, na de aanslagen op 11 september, en vindt ieder jaar begin november plaats. Mensen vertellen elkaar hun verhaal, worden niet onderbroken en gaan niet in discussie. De deelnemers ervaren dat als een heel prettige gespreksvorm en het aantal deelnemers groeit landelijk ieder jaar, tot dit jaar ruim 40.000 mensen in bijna honderd steden en dorpen.  

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen aan zet over zoekgebied Dalfserveld-West

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft na uitgebreid onderzoek het agrarische gebied Dalfserveld-West aangewezen als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.