Home / archiefcentraal / 7 500 kilometer watergangen klaar voor de winter

7 500 kilometer watergangen klaar voor de winter

Het waterschap voert maaiwerkzaamheden uit om te voorkomen dat wateren dichtgroeien. Er moet voldoende water doorheen kunnen stromen om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan.

Onderhoud van de wateren betekent dat waterplanten, riet, takken en vuil die de water aan- en afvoer belemmeren, worden verwijderd. Daarnaast worden zogeheten ‘duikers’ schoongemaakt. Dit zijn buizen die onder wegen of toegangsdammen lopen en zo watergangen met elkaar verbinden.

Om watergangen voldoende op diepte te houden, voert het waterschap naast het maaiwerk ook  baggerwerkzaamheden uit. Hiermee gaan medewerkers de komende maanden aan de slag. Tevens wordt onderhoud verricht aan gemalen en stuwen én worden waterbergingen aangepakt, zodat ze weer optimaal de wintermaanden ingaan.

In totaal heeft WDODelta de verantwoordelijkheid over 7.500 kilometer aan watergangen. Hiervan onderhoudt het zelf 4.500 kilometer. De overige 3.000 kilometer is in particulier bezit en moeten de eigenaren zelf onderhouden.

Bijzondere flora en fauna
Om rekening te houden met de Gedragscode Flora- en Faunawet worden tijdens de werkzaamheden bepaalde plekken ontzien. Het gaat dan bijvoorbeeld om locaties met bijzondere soorten flora, zoals kievitsbloemen en kruipend moerasscherm, en fauna, zoals bittervoorns, modderkruipers en diverse soorten vogels. Het waterschap werkt volgens de voorschriften van de door LNV goedgekeurde Gedragscode Flora- en Faunawet voor waterschappen.

Lees ook

KrachtvanSalland-cheque: extra budget voor lokale initiatieven

REGIO – Nieuwe aanvragen voor het 4D-budget van de provincie Overijssel zijn welkom tot 8 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.