10 000 oliebollen voor gasten en vrijwilligers de zonnebloem heeten en nieuw heeten

De week van De Echte Oliebol
10.000 oliebollen bakken én uitdelen tussen 7 en 12 november. Dat is de strekking van de week van De Echte Oliebol. De bakkers, waaronder Jorink, bakken ’s nachts de oliebollen waarna de vrijwilligers van de Zonnebloem deze zullen uitdelen aan de gasten. De vrijwilligers worden niet vergeten, zij krijgen net als de gasten een heerlijke traktatie aangeboden. Patrick Jorink: “We hebben gratis oliebollen ter beschikking gesteld in ons gehele verzorgingsgebied, de Zonnebloem heeft vervolgens de verspreidingslocaties bepaald”.

Een groot verschil maken
Ook voor de bakkers is de actie een feest, vindt Jorink. “Wij houden er een positief gevoel aan over om dit samen met De Zonnebloem te doen. We krijgen veel positieve reacties van vrijwilligers en klanten, en merken ook dat de Zonnebloem deze actie erg waardeert. Ze vinden het zeker niet vanzelfsprekend dat wij dit doen. We hebben het gevoel dat we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken.”

Een heerlijke verrassing
De Zonnebloem was blij verrast met de gulle geste van de bakkers. Perswoordvoerder Jan-Willem Heijkoop: “Initiatieven zoals deze dragen positief bij aan het verwezenlijken van de doelstelling van de Zonnebloem. De doelstelling is het bevorderen van de sociale samenhang. Dit willen we bewerkstelligen door het leveren van een positieve bijdrage aan het leven van mensen die door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd lichamelijke beperkingen hebben en voor wie als gevolg daarvan sociaal isolement dreigt. En door mensen in staat te stellen extra betekenis aan hun leven te geven door er, als vrijwilliger, te zijn voor medemensen. De wisselwerking verhoogt de kwaliteit van leven van beide groepen”.

Jorink De Echte Bakker
Voor dag en dauw zijn de bakkers van Jorink al in de weer voor het bakken van ambachtelijke broden, gebakjes en natuurlijk oliebollen. Jorink is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. De bakkers leggen een proeve van bekwaamheid af en moeten jaarrond bewijzen keurmerk-waardig te zijn. De ambitie is om steeds beter te worden, gebruikmakend van vakmanschap en passie voor authentieke bakkersproducten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.