zomerhit liever te dik in de kist op mpf deventer

René en Stef vertellen over het ontstaan van het nummer. Even in het kort: mee met een muziekreis naar Turkije; samen (zoals ze wel vaker doen) ’s avonds een beetje jammen en zingen, een aantal gezette leden van een voetbalteam uit de buurt van Borne, Saasveld, Hengelo (het Frikandellenkoor) dat spontaan oneliners over dikke mensen begint te delen, Stef die er ook eentje kent: ‘Liever te dik in de kist dan weer een feestje gemist’ en René die het vervolgens spontaan ter plekke in een muzikale vorm giet. “We keken elkaar aan en wisten meteen: dit is wat”, vertelt Stef. “De volgende ochtend zijn we er om tien uur uitgegaan en hebben we aan het zwembad het nummer afgemaakt”, vervolgt René. “Stef met een kladblok en ik met mijn gitaar. Gewoon een leuk nummer, zo vonden we. Een geintje, verder niks aparts. We lieten het ook horen aan enkele mensen van RadioNL die ook mee waren. Zij waren echter meteen dolenthousiast en vroegen ons om het liedje ook in de uitzending te spelen. Dus dat deden we. Enkele leden van het Frikandellenkoor hoorden dat en maakten er vervolgens met een selfiestick een filmpje van.”

Geleefd

En dat filmpje deed het. Binnen drie dagen was het meer dan 400.000 keer bekeken. Toen de heren weer voet in Nederland zetten, werd het zelfs in de hangar gezongen. En op weg naar de supermarkt, spraken enthousiaste fans de heren aan over dat ene deuntje. Al snel doken Stef en René dan ook de studio in om het nummer op te nemen en maakten ze, samen met de heren van het Frikandellenkoor, een videoclip. Een fenomeen was geboren. De clip is inmiddels al meer dan 2,4 miljoen keer bekeken. Het gevolg: een bomvolle agenda voor René en Stef. “Het mooie is dat dit nummer er ook voor heeft gezorgd dat de interesse in onze eigen liedjes weer groter is geworden”, stelt Stef. “Alhoewel een groot deel van de mensen echt niet weet van wie ‘Liever te dik in de kist’ is. Maar we kunnen zien dat het bij een deel van het publiek wel is geland. Likes op Facebook. Het nummer is groter dan wij. We worden nu weer geleefd. We hebben dat allebei al een keer eerder meegemaakt. Ik met ‘De Woonboot’ en René met ‘Supergave tijd’. We zijn een gelegenheidsduo. We zien wel wat er verder gebeurt en of we nog meer nummers samen gaan maken.” René: “’Liever te dik in de kist’ is ons overkomen, als er een vervolg komt, gaat dat op dezelfde manier gebeuren.” Stef: “Je maakt wel eens een liedje dat het leuk doet, maar dit…”

Naast René en Stef treden er nog tal van andere artiesten op tijdens het Mega Piraten Festijn in Deventer. De bezoekers kunnen onder andere ook kijken en luisteren naar Jannes, Wolter Kroes, Jan Keizer en Anny Schilder, Gebroeders Ko, Thomas Berge, Ancora, Koos Alberts, Jaman, Frans Duijts, Mr. Polska en John de Bever. Het officiële programma duurt van 19.15 tot 0.00 uur. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Voor meer informatie zie staging2.megapiratenfestijn.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.