Home / archiefcentraal / wesepe blijft voorlopig gewoon op rubberen korrels voetballen

wesepe blijft voorlopig gewoon op rubberen korrels voetballen

Geschrokken door het nieuws
SC Wesepe is geschrokken door de onthullingen van Zembla. “Laat duidelijk zijn dat bij ons de gezondheid van de sporters altijd voorop staat. Dat er mogelijk kankerverwekkende stoffen in de rubberkorrels zaten was bij ons bij de aanleg absoluut niet bekend. We hebben momenteel nauw contact met de gemeente en zij baseren zich er op dat het volgens onderzoeken van het RIVM uit 2008 veilig is. Ook minister Schippers geeft aan dat er gewoon gespeeld kan worden op de velden.”

Wesepe blijft het nieuws volgen
“We volgen met grote interesse de onderzoeken die er momenteel naar gedaan worden, onder andere door de KNVB. Een Europees onderzoek zal in februari met een resultaat komen. De minister heeft aangegeven wat dat betreft extra druk op de ketel te zetten zodat er dit jaar nog een uitslag komt”, besluit voorzitter Middeldorp. 

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.