wereldberoemde beach boys openen ribs and blues 2017

The Beach Boys gaan op tournee door Europa en geven twee exclusieve shows in Nederland. Ribs & Blues Raalte (3 juni) en Luxor Rotterdam (5 juni) zijn de uitverkoren gastheren voor de wereldberoemde Amerikaanse band.

In 2012 werd het 50-jarig bestaan van de The Beach Boys gevierd met een wereldtournee. De oprichters Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine en de in 1964 toegetreden Bruce Johnston stonden daarbij weer samen op de wereldpodia met een fantastische begeleidingsband. De surfrockers op leeftijd met de harmonieuze vocalen hadden niets aan kracht ingeboet en gaven uitverkochte shows vol “Good Vibrations”.

Door zakelijke onenigheid verlieten Brian Wilson en Al Jardine daarna de band. Mike Love, Bruce Johnston en de rest van de jubileumband vormen sindsdien The Beach Boys. De ‘sunshine pop’ van The Beach Boys betovert nog steeds generaties. In Raalte zal de legendarische band ruim anderhalf uur optreden.

Golden Earring
De openingsavond van Ribs & Blues 2017 krijgt nog extra ‘classic’ glans met Golden Earring. George Kooymans, Barry Hay, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk zijn dik in de zestig, hun band bestaat langer dan The Rolling Stones en hun eerste hit bereikte al een halve eeuw geleden de Top 10. Toch stond Golden Earring op 12 december 2015 als een roedel jonge honden op het podium van het Ziggo Dome, want daar vierde Nederlands oudste, succesvolste en beroemdste band met haar spetterende Five Zero-show dat ze al dik 50 jaar hits en succesalbums maakt.

The Beach Boys en Golden Earring zijn zaterdag 3 juni te zien op het festivalterrein op de Domineeskamp. Een kaartje kost 25 euro exlcusief servicekosten en is te bestellen via staging2.ribsenblues.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.