vv heino deelt punten met alcides

Na de winstpartij van vorige week op STEVO (0-2) trad de ploeg van Michel Steggink vandaag aan tegen Alcides uit Meppel. Het elftal uit Drenthe staat op de twaalfde plaats in de Eerste Klasse. Vorige week boekten zij een knappe zege op Quick 1888 (2-1).

[tweetwidget type=”single” query=”785087697136279552″ height=”0″ limit=”1″ id=”” autoscroll=”0″]

In de eerste helft was de thuisploeg veelal in balbezit maar dit leidde nauwelijks tot kansen. Volgens Heino-trainer Michel Steggink kwam dit vooral door de goede organisatie van de bezoekers.

In de achtste minuut kwamen de Groenwitten op achterstand. “We stonden in de restverdediging niet goed waardoor het ineens open lag. Alcides speelde dat vervolgens goed uit”, aldus Steggink.

Na vijfenveertig minuten zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-1 tussentand. “In de rust heb ik aangegeven dat de restverdediging constant bewaakt moet worden en hoe we ons beter onder de druk van Alcides uit konden spelen om meer kansen te creëren.”

In de tweede helft kwamen de Heinoërs nauwelijks meer in de problemen maar creëerden nog steeds weinig kansen. In de slotfase van de wedstrijd redde Heino-speler Remco Beumer een punt voor de thuisploeg door een vrije trap in de kruising te schieten.

[tweetwidget type=”single” query=”785116017026564096″ height=”0″ limit=”1″ id=”” autoscroll=”0″]

Na afloop had Michel Steggink lovende woorden over voor de tegenstander van vanmiddag. “De verdediging van Alcides stond organisatorisch heel goed en gaven op de goede momenten druk. We hadden er soms moeite mee om de juiste oplossing te vinden, maar ondanks dat vond ik ons zeker redelijk spelen.”

Volgende week staat de wedstrijd tegen koploper SC Bemmel op het programma. Vorige seizoen speelden de Groenwitten al in competitieverband tegen de ploeg uit Gelderland. “Vorig jaar speelden we daar een fantastische eerste helft en kwamen ze er absoluut niet aan te pas en kwamen we op voorsprong. Na rust ging het anders en deden we niet meer de dingen die we in de eerste helft wel deden en verloren we in de tweede helft met 1-3.”

“Bemmel is gewoon een titelkandidaat met een goede ploeg. Het wordt een zware wedstrijd maar vorig jaar hebben we daar ook uitstekend gevoetbald. Het is aan ons de taak om dat volgende week opnieuw te laten zien. Ik kijk er in ieder geval naar uit.”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.